Beste 
Wat een leuke reacties heb ik op het vorige artikel gekregen. Mensen zijn net als ik meer water aan het drinken en dat vind ik top!

Op 5 september is er weer een TRE workshop geweest en het was weer een fijne groep! Het werd voor het laatst gehouden in de vergaderruimte in het souterrain van het Augustinus. De ruimte bleek toch te klein om TRE groepswerk in te doen. Het is jammer, want het is een erg mooie en knusse ruimte. Ik heb er met heel veel plezier fijn les kunnen geven. Nu wijk ik uit naar de zolder. Een grote lichte ruimte! Op woensdag 17 september is de volgende keer. Doe je mee? Je laat spanningen los voor blijvend meer energie!

Ik krijg regelmatig zelf nieuwsbrieven, ook van de MIR methode en daar las ik in deze nieuwsbrief over het BodyTalk Systeem in Australie. Nou ik klim dan gelijk in Google en binnen twee weken had ik natuurlijk het boek in huis: 'The BodyTalk System' van John Veltheim. In dit boek las ik een ontzettend interessant stukje over de extra helende functie van je ademhaling. In het artikel heb ik het voor je samengevat. De methode zelf is te ingewikkeld om uit het boekje te leren en ik ben een beetje studie-moe, dus wie weet ooit :-)

Ik het artikel van Mireille Mettes staat ook iets anders interessants, namelijk dat wanneer je je bekken beweegt, je kaken loskomen. Nou wat is er dan mooier dan TRE te leren? Ik kan het je echt aanraden wanneer je tandenknarst s'nachts of je kaken voortdurend klemt.

Of je komt gewoon weer een langs voor een energetische behandeling.

Wellicht tot gauw!

Veel leesplezier en warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE workshops
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.woensdag 17 september
dinsdag 30 september
maandag 13 oktober
donderdag 6 november
vrijdag 21 november
woensdag 3 december
donderdag 18 december

 
 
Ontdek een extra helende functie van je ademhaling


Alles is energie. Energie trilt met een bepaalde frequentie. Hoe lager de frequentie hoe vaster de onderdelen. Botten hebben dus de meest vaste samenstelling in je lichaam en heeft dus een lage frequentie. Bloed heeft een hogere frequentie, de meridianen nog hoger en de emoties en gedachten hebben de hoogste frequentie.

Ieder keer wanneer je in en uit ademt, scant je brein alle verschillende soorten frequenties in je lichaam. Hoe goed dit gebeurt, hangt af van de kwaliteit van je ademhaling.

Bij een uitademing scant je brein de lagere frequenties. Mensen met pijnklachten in de botten en gewrichten ademen niet goed uit omdat dat pijn doet. Maar dan kan het brein niet goed scannen en niet goed bepalen dat er genezend werk nodig is in de botten en gewrichten.

Bij een inademing kom je in contact met je gedachten en emoties, de hoogste frequenties. Mensen die niet goed en diep inademen zijn niet helemaal in contact met hun emotionele en mentale processen. En je brein kan wederom niet makkelijk bijsturen. 

In de yoga zeggen ze: een gezonde ademhaling, betekent een gezond lichaam.

Het is dus essentieel voor je brein om helemaal in en helemaal uit te ademen, dan kan het alle frequenties scannen. Ook al is dat in het begin wat ongemakkelijk of zelfs pijnlijk en onprettig. Je weet dat je op een andere manier je zelfgenezend vermogen prikkelt en je langzaam maar zeker weer in evenwicht kan komen.

Nu snap ik ook dat je bij het doen van TRE ook af en toe spontaan diep gaat ademen. Niet alleen om dat het middenrif ontspant, maar ook omdat het brein je lichaam wil en op dat moment ook kan scannen. 

Ik vind het in ieder geval een heel boeiend gegeven!

Je kunt nu als oefening wat vaker en bewuster diep en regelmatig in en uitademen. Heb je hier wat meer moeite mee, dan heb ik ook ademhalingsoefeningen ingesproken of lees hier mijn blog over ademhalen. 
 
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog