Beste 

Ik sta nu alweer ruim 7 jaar lang, 5 dagen in de week, aan mijn tafel mijn behandelingen te geven. Maar om de accreditatie voor de zorgverzekeraar te behouden worden we geacht ook allerlei nevenactiviteiten te ontplooien.

Het kost allemaal tijd en geld, maar is tegelijkertijd ook wel leuk. Zo zijn mijn 7 EHBO herhalingsavonden weer van start gegaan en ben ik medisch weer bijgeschoold. Het onderwerp wat ik had uitgekozen was de menopauze (overgang). Het voelt goed om weer technisch bijgepraat te zijn en wat meer adviezen te kunnen geven.

Ik krijg regelmatig de vraag: Hoe kom ik nou weer makkelijker bij mijn gevoel? Toen ik mijn HBO deed in 2007 aan het Johan Borgman College kreeg ik hier in een van de eerste lessen een verassend antwoord op. Lees meer in mijn artikel.

Het is altijd lekker druk zo aan het einde van het jaar. Iedereen wil nog een keertje langs komen. Jij bent ook van harte welkom! Kom weer even bijtanken op 'tafel' of laat je verassen door de leuke TRE oefeningen.

Veel leesplezier en warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE workshops
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.vrijdag 21 november (nog plaatsen vrij!)
woensdag 3 december (nog plaatsen vrij!)

Grab your spot! (zoals ze dat zo leuk zeggen in Amerika :-))
 
 
Hoe kun je makkelijker leren voelen wat goed voor je is?

Wil je makkelijker leren voelen? Dan moet je een ding alvast niet meer doen.

Nadenken over wat je voelt.

Denken en voelen gaan namelijk niet samen.

Wrijf nu maar eens over je hand. Wat heb je nu gedacht, toen je dat deed? Niets toch? Je voelde de sensatie van het wrijven over je huid.

Zo makkelijk is voelen. Je doet het niet met je hoofd, maar met je lichaam en voor sommige mensen specifiek de buik. Die varen op hun 'onderbuik' gevoel. (daar zit het tweede chakra: het gevoelschakra)

Je lichaam is er van nature op geprogrammeerd om sensaties op te zoeken die fijn zijn, die veilig voelen. Dan ontspan je.

Je lichaam wilt zoveel mogelijk pijn vermijden en zich daartegen beschermen. Bij pijn verkramp je.

Dus wat mijn "Juf" bij het Johan Borgman College zei, was voor mij een enorme eye-opener. Ze zei: 'Het gevoel kent maar twee smaken: pijn of fijn, ja of nee, leuk of niet leuk etc.

De kunst is nu dus om hiernaar te gaan leren luisteren. En voor waar aan te nemen, het lichaam liegt niet. Je lichaam werkt als een innerlijk kompas en weet wat goed voor je is.

Met onze 'mensenbrein', de neocortex, kunnen we gevoelens 'overriden', we kunnen er overheen stappen. We voelen iets en dan vinden we er iets van. Vaak is er gelijk een oordeel en kun je 100 redenen bedenken waarom het toch beter is niet naar je gevoel te luisteren. 

Het lukt mij steeds beter op dit innerlijk kompas te varen. Het is veel makkelijker om keuzes te maken, dingen wel of niet te doen, zelfs het tijdstip waarop ik iets doe, nu of straks, bepaal ik zo. Echt leuk om te experimenteren! 

Meer lezen?
Hoe bevrijd je je intuitie?http://www.blessedbe.punt.nl/content/2013/08/Hoe-bevrijd-je-je-intuitie
 
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog