Beste 

Zaterdag 8 november heb ik de Internationale Therapeutenbeurs in Apeldoorn bezocht en wat was dat weer leuk! Ik heb in een aparte blog mijn tips van de beurs op een rijtje gezet. Misschien zit er voor jou ook iets tussen.

Ik dacht dat ik het bij deze tips zou laten en dat ik verder geen stof voor een artikel zou hebben, maar prompt kondigt zich natuurlijk wel een artikel aan wat geschreven wil worden en het is zo logisch en voor de hand liggend en sluit helemaal aan bij het vorige artikel over makkelijker leren voelen

Heb je bij mij de TRE oefeningen in workshop vorm of individueel geleerd en je wilt af en toe oefenen in een groep? Ik heb in 2015 de eerste data voor een TRE drop in class gepland. TRE is echt heel leuk in een groep en we kunnen ervaringen uitwisselen met elkaar. Je kunt jouw ervaringen met de oefeningen ook alvast opschrijven in het gastenboek

Er staan nog twee data voor TRE intro classes voor dit jaar gepland, je kunt aanstaande vrijdag (21 november) nog meedoen en natuurlijk ben je ook van harte welkom om weer bij te tanken of diepgaand los te laten in een energetische sessie (je ervaringen met de energetische sessies kun je trouwens hier opschrijven).

Veel leesplezier en warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE Intro Class en TRE Drop In Class
TRE Intro Class
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

vrijdag 21 november (nog plaatsen vrij!)
woensdag 3 december (nog plaatsen vrij!)
donderdag 22 januari
vrijdag 13 februari
woensdag 4 maart
donderdag 26 maart

TRE Drop In Class (slechts 12,50 per keer)
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 15 januari
donderdag 26 februari
donderdag 19 maart


 
 
Hoe kun je bewuster met je emoties omgaan?

Het vorige artikel ging voornamelijk over voelen: pluis niet pluis, ja/nee, pijn/fijn etc.

Vanuit een gevoel kan er een emotie ontstaan, een beweging van je gevoel.

Je hebt 4 basis emoties: de 4 B's: bang, boos, bedroefd en blij

Wanneer je geen gehoor geeft aan de beweging van je gevoel (weerstand), dan ga je pantseren (weg van je lichaam en in je hoofd) of je gaat verdoven (met eten, alcohol, medicijnen of andere afleidingen)

Een emotie laat zich niet wegdrukken, hoe dan ook, op welke manier dan ook wil deze emotie ontladen. Een bal kun je heel lang onder water drukken, maar op een gegeven moment laat je los en komt de bal omhoog.

Dit kan ook jaren later zijn, wanneer je weer contact maakt met de gepantserde of bevroren gebieden (blokkades) in je lichaam en de energie weer gaat stromen. Heel vaak komen er dan tranen, is er boosheid of ga je lachen van bevrijding.

De ontlading is in het hier en nu en vervolgens opgelost. Dit is een hele bewuste en veilige manier om met emoties om te gaan. Dit gebeurt heel vaak op de behandeltafel of tijdens de TRE oefeningen en gaan we er samen doorheen. 

Het pantseren en verdoven hebben we vaak op jonge leeftijd aangeleerd als overlevingsmechanisme. En dat heeft je toen heel erg goed gedient, je kon vaak niet anders. Nu ervaar je de gevolgen ervan en heb je pijn, pieker je enorm veel of heb je andere klachten. Kortom je rugzak zit vol ballast. Weet dat alles er nu wel mag zijn!

Ons brein is grofweg in drie delen te verdelen en we kunnen ook op 3 manier ontladen:

Reptielenbrein (de hersenstam): Je ontlaadt via trillen, bewegen.

Zoogdierenbrein (Limbische deel): Je ontlaadt via emoties

Mensenlijke brein (Neo Cortex): Je ontlaadt via praten.

Elk van deze manieren is waardevol. Pas op wanneer je te veel blijft hangen in 1 vorm van verwerken. Bijvoorbeeld: Wanneer je niet meer op kunt houden met huilen, of alleen maar aan het rondrennen bent en je voelt je nog steeds down. Of je praat aan een stuk door en je voelt dat je niet verder komt. Dan is het waardevol om een ander hersendeel te gaan aanspreken: meer gaan praten, meer gaan bewegen, of meer je emoties uiten.

En leer hoe je zelf emoties kunt reguleren en dat is via je ademhaling. Wees niet bang, maar adem jezelf er door heen. Adem in door je neus en blaas langzaam uit via je mond en blijf met de aandacht in je lichaam. Zo werk je in het hier en nu je emotie uit (neurofeedback) en ga je er heel bewust mee om.

Ook de (zachte) vibraties die je oproept met de TRE oefeningen of een energetische behandeling helpen je steeds meer je rugzak leeg te maken. 

Meer lezen?
Hoe bevrijd je jezelf van vastzittende emoties?
Hoe ga je van controle naar overgave? (met ingesproken oefening)
Hoe wijzen emoties jou de weg?

 
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog