Beste 

Eigenlijk wist ik het al, maar ik had even zeer comfortabel mijn kop in het zand gestoken, met de hoop dat de zandstorm aan mij voorbij zou waaien. Maar ik heb tot 2017 de tijd om mij bij te laten schrijven in de Abituriëntenregister Medische Basiskennis CPION. Dit houdt dus concreet in dat mijn HBO Medische Basiskennis niet meer voldoet volgens de normen van de zorgverzekeraars en ik hun CPION examen moet doen om vergoed te kunnen blijven. 

Gelukkig kan ik weer terecht bij het Johan Borgman College om een bijscholing te doen. Ik heb een uitgebreide portfolio moeten indienen met al mijn diploma's en cijferlijsten om te kunnen bewijzen dat ik, in ieder geval, niet de hele medische basiskennis opnieuw hoef te doen, maar alleen de missing parts. Dat is ook natuurlijk een stuk voordeliger dan alles opnieuw doen, met alle stress en kosten van dien. 

Ik ga dus de collegebanken weer in en ben opnieuw zoet met een opleiding. Niet geheel mijn eigen keuze, maar ik ga mijn tanden in deze zure appel zetten! 

Het hing in de lucht en ik had al een paar dagen zoiets dat ik iets met dankbaarheid wilde doen. Natuurlijk, het is Thanksgiving geweest in de VS. Wist je dat dankbaarheid vermenigvuldigt? Lees in het artikel hoe.

Veel leesplezier en warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE Intro Class en TRE Drop In Class
TRE Intro Class
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 22 januari
vrijdag 13 februari
woensdag 4 maart
donderdag 26 maart

TRE Drop In Class (slechts 12,50 per keer)
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 15 januari
donderdag 26 februari
donderdag 19 maart


 
 
Meer (gevoel van) overvloed in je leven? Oefen in dankbaarheid!

Sinds ik zelfstandig ondernemer ben geworden oefen ik mijzelf extra in dankbaarheid. Sommige mensen weten nog hoe ik in het begin geworsteld heb met het opbouwen van een eigen praktijk, terwijl ik herstellende was van een burn-out en mijn verkorte HBO studie deed (4 in 2 jaar) aan het HJBC.

Achteraf gezien weet ik nog niet hoe ik het gefixt heb, maar ik had een mantra, of een affirmatie, in dankbaarheid die me op de been hield in onzekere tijden. Dit zei ik een paar keer per dag tegen mijzelf als ik het weer eens moeilijk had of me zorgen maakte.

Ik heb een dak boven mijn hoofd.

Ik heb te eten.

Ik heb een heerlijk bed om in te slapen.

Vandaag gaat het goed!

Dit is voor mij overvloed, want hoe veel mensen kunnen dit niet eens zeggen, omdat ze het letterlijk niet hebben? Hier ben ik dankbaar voor en ik voel me dan ook een rijk mens.

Ik moest daarom even schakelen toen mijn boekhouder mij wat zorgelijk aankeek over mijn financiele situatie. O ja, dat geld, zo veel heb ik inderdaad niet als je het goed beschouwd, maar ik heb de belangrijkste dingen toch? Zo voelt het voor mij. Dat is niet in geld uit te drukken.

Ik ben zo blij met wat ik heb en spaar voor wat ik niet heb. Ik ben dankbaar voor de dingen die goed gaan, ik sta bewust stil bij de fijne momenten.

Je bouwt op deze manier een soort van buffer op, die je energie geeft voor de moeilijke momenten. Ik moet bijvoorbeeld weer een zware bijscholing volgen om vergoed te kunnen blijven worden. Ik kan gaan lopen zuchten, klagen en steunen, maar ik ben dankbaar voor de kans dat ik kan bijscholen, dat geeft me energie!

Weet je nog? Waar je aandacht aan geeft groeit! Het glas is half vol!

Ook al ben je een (herfst/winter) dip in gegleden, blijf alert op het kleinste lichtpuntje in je leven, sta er bewust bij stil en voel dankbaarheid in je hart. Voel maar wat dat met je doet.

Je kunt er een oefening van maken door dagelijks 5 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, als je dat fijn vind. Of net zoals dat uitkomt, in het moment zelf.

Ik wens je veel gevoel van rijkdom, overvloed en liefde in je leven!

Meer lezen?
De kunst van niet gelukkig te zijn

Ik denk dus ik besta? (anti-piekertips)

Hoe moet je loslaten?

Aandacht is groei! (ter nagedachtenis aan Masaru Emoto)
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relasing Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog