Beste 

Het laatste E-zine van dit jaar alweer! Vanaf deze plek wil ik jou heel hartelijk danken voor het lezen van mijn E-zine en alle leuke en hartverwarmende reacties die ik heb mogen ontvangen. Kennen we elkaar persoonlijk? Dan dank ik je van harte voor het vertrouwen dit jaar en voor alle fijne sessies die we samen hebben ervaren. En dan wens ik jou tenslotte:

'Tijd om van de kleine dingen te genieten.
Rust om stil te staan bij mooie momenten.
Sterkte om tegenslagen te overwinnen.
Vriendschap om je hart te verwarmen.
Humor om wat somber is te kleuren.
Een glimlach om elke dag mee te beginnen."


Hele fijne feestdagen en een heel gelukkig 2015!

De praktijk is gesloten van 25 december tot en met 4 januari 2015. Door de decemberdrukte is er helaas geen plek meer voor de kerst.

Ik begroet je graag weer in het nieuwe jaar voor een fijne energetische sessie (reserveer je plek op tijd, januari loopt ook weer langzaam vol) of voor een TRE workshop (Intro Class). Op 15 januari is er een TRE oefenles ('Drop in' Class). Doe je mee? 

Warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
TRE practitioner 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE Intro Class en TRE Drop In Class
TRE Intro Class
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 22 januari
vrijdag 13 februari
woensdag 4 maart
donderdag 26 maart

TRE Drop In Class (slechts 12,50 per keer)
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 15 januari
donderdag 26 februari
donderdag 19 maart


 
 
3 tips om je perfectionisme liefdevol los te latenIk ben afgelopen zaterdag bij een workshop Drums geweest. De mensen die mij wat beter kennen, weten dat ik als hobby framedrummen heb en me diep verbonden voel met drums, de vrouwelijke ritmetraditie etc. 

Ik dacht dat we gingen trommelen, helemaal mijn cup of tea, maar we gingen uiteindelijk een drumstick maken. Ik had het blijkbaar niet goed gelezen of zo.

Ik dacht dat het niet zo veel voeten in de aarde zou hebben en was totaal niet op het proces voorbereid, maar soms is dat juist helemaal goed. Want ik kwam weer eens oog in oog met mijn gevoel van schoonheid (te veel lijmklodders all over the place) en faalangst (ik doe iets vast helemaal fout!) te staan. 

En o wee als iets dan niet lukt, pfffff. Zoals gezegd een proces, waarin ik, o god, om hulp moest vragen, want ik snapte er niets van, maar met een wonderlijk, maar uiteindelijk heel prachtig resultaat. Een echte Pepine stok, laten we maar zeggen.

De eerste tip heeft mij zeker geholpen de klus te klaren.

Tip 1: Better done than good. 

Deze komt van de schrijfster Elizabeth Gilbert (Eten, bidden, beminnen). Deze tip helpt me zelfs om de artikelen te schrijven. Je verschijnt aan de start en je begint!! Het maakt niet uit hoe of wat, ook als je denkt dat je maar wat zit te klooien en je je kwetsbaar voelt en ontoereikend. Uiteindelijk ontstaat er langzaam maar zeker de vorm en ga je je zekerder voelen. Ja, dit is het! Je bent in beweging en daar gaat het om! Het pad ontvouwt zich vanzelf. 

Tip 2: Trek geen dingen naar je toe die anderen zouden moeten doen.

Het is in het kader van perfectionisme heel verleidelijk om dingen naar je toe te trekken omdat jij ze nu eenmaal beter kan, wat in de praktijk vaak ook klopt, maar afgezien daar van. Andere mensen (bijvoorbeeld gezinsleden) worden daar lui van, want jij doet het toch? Het was voor mij zo'n grote les om dingen, voor mijn gevoel, in het honderd te durven laten lopen. En anderen hun ding te laten doen op hun manier, die ook goed is. En jij hoeft sommige dingen helemaal niet te doen, je mag om hulp vragen, en zo hou je nog energie over! En dat is beter dan alles perfect toch? Ik heb me, schoorvoetend, neergelegd bij wat chaos en rommeligheid. Het is nou eenmaal zo.


Tip 3: Laat verwachtingen los

Probeer hooggespannen verwachtingen los te laten en niet te verwachten dat alles perfect op rolletjes verloopt, of, zeker in deze feestelijke maand, dingen 'gezellig' moeten zijn. Het is niet jouw complete verantwoordelijkheid, maar een joint effort, we doen het allemaal samen. En werkt er iemand niet mee, dan is het niet jouw schuld. Geniet van de dingen die wel leuk zijn of goed gaan. Blijf ademenen en wees in het moment. Het is 'done' en al dan niet 'good'. En dat maakt ook helemaal niets uit.

 
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE - Tension and Trauma Relase Exercises  

Inschrijven TRE nieuwsbrief E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog