Beste 
Afgelopen zaterdag zat ik weer in de collegebanken in Utrecht voor de studie Medische Basiskennis, geaccrediteerd door de zorgverzekeraars. Ik moet een heel dik werkboek doorwerken, 5 toetsen maken, casuistiek inleveren en 100 contacturen hebben met een docent. Al met al een hele klus!

Maar ik wil zelf graag vergoed blijven en ik leer er ook nog van. Je wordt professioneler en meer serieus genomen door het reguliere veld en dat vind ik ook een uitdaging. Ook een stuk wetgeving wordt weer opgefrist.

In de praktijk kom ik vaak tegen dat mensen aanbeland zijn in een relatief evenwichtig stuk in hun leven, maar ze blijven maar geconfronteerd worden met 'oude' stukken, die maar niet op lijken te lossen. Hoe dat zit lees je in mijn blog.
 
Ik verwelkom je weer graag voor een energetische behandeling, of zie je op een van de TRE groepslessen.

Warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
Certified TRE® provider 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Intro Class en TRE® Drop In Class

TRE® Intro Class (kosten 45 euro, locatie Graafseweg 274, Nijmegen)

Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

woensdag 4 maart
donderdag 26 maart

TRE® Drop In Class (kosten: slechts 12,50 per keer, locatie Graafseweg 274, Nijmegen)
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 26 februari
donderdag 19 maart


 
 
Hoe kom je los van je verleden?

Waar ik over wil schrijven heeft te maken met de slogan van Warchild. 'Je kunt een kind wel uit een oorlog halen, maar hoe haal je een oorlog uit een kind?'

Eigenlijk is dat de kern van mijn werk. Gebeurtenissen veroorzaken blokkades, spierspanningspatronen in het lichaam, ik help deze blokkades op te heffen, om je weer ontspannen (vredig) te voelen en dit geeft weer rustigere gedachten en fijnere relaties. Je lontje is niet meer zo kort.

Want het verleden ligt achter je. Er is in het hier en nu als het ware niets meer aan de hand, maar je komt maar niet los van gevoelens die bij het verleden horen en je er als het ware in gevangen houden, bevroren in de tijd. 

Ik begrijp zo goed de frustratie van sommige mensen, dat ik soms iets aanhaal, wat al vaak bij andere therapeuten is besproken en dat ik er ook weer eens mee aan de slag ga. "Ik dacht dat ik het al een plaatsje had gegeven."

Maar de reden dat ik het aanhaal is, dat ik, als lichaamsgericht therapeut, het opmerk in het lichaam. Je lichaam is als het ware een geschiedenisboek, je kunt dingen met je hoofd een plek hebben gegeven, maar soms is het nog niet opgelost, omdat het nog in het lichaam, vaak letterlijk, vast zit, als spanningspatroon.

We gaan er dan niet NOG eens over praten, dat hoeft niet bij mij, alleen wanneer je dat zelf wilt. Praten helpt ook niet om dit specifieke stuk los te laten.

Wel gaan we aan de slag met de blokkade, de spanning

Deze patronen kunnen opgeslagen zijn in bijvoorbeeld: het bekken, de onderrug, het middenrif, de bovenrug, schouders, nek en hoofd. Ook de verschillende organen horen hierbij.

Iedere blokkade die opgelost wordt uit het verleden is bijvend weg, je voelt je vaak lichter na een behandeling. Niemand kan echter in de toekomst kijken, dus het is geen garantie dat je nooit meer blokkades krijgt. Stress is onderdeel van het leven, je leert er ook een hoop van. Maar het loslaten ervan is een echte kunst.

Ik kan je hierbij helpen en zelf kun je de TRE® oefeningen leren om spierspanningspatronen in je lichaam op te lossen. 

Nog meer blogs vind je op: www.blessedbe.punt.nl
 
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog