Beste 

Soms vragen mensen mij: En? Nog iets leuks gedaan? Nog een leuke cursus of workshop gevolgd? 

Nee, toevallig niet.... ik was erg moe de laatste tijd en heb meer innerlijk verzet in plaats van uiterlijk, zoals je in mijn blog kunt lezen.

Dus verveeld heb ik mij in ieder geval niet en ik heb weer nieuwe inzichten gekregen.

Veel leesplezier, graag tot ziens en...

Warme groet, Pepine van den Berg
Energetisch Therapeut
Certified TRE® provider 
www.blessedbe.nl

Gastenboek/testimonials
Wil je jouw ervaringen delen met ons? Nu kun je heel eenvoudig een testimonial schrijven aan de hand van 5 vragen. Kijk in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek. Leuk als je een berichtje achterlaat.

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Intro Class en TRE® Drop In Class

TRE® Intro Class ( van 10:00 tot plm 11:30, kosten 45 euro, locatie Graafseweg 274, Nijmegen)

Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 26 maart (opgeven voor 24 maart)
donderdag 30 april (opgeven voor 28 april)
donderdag 11 juni (opgeven voor 9 juni)

TRE® Drop In Class (van 10:00 tot 11:00, kosten: slechts 12,50 per keer, locatie Graafseweg 274, Nijmegen)
Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave.

donderdag 16 april (opgeven voor 14 april)
donderdag 2 juli (opgeven voor 30 juni)


 
 
Voelen is oplossen. Lees hoe dit in zijn werk gaat.

 


Je zult wel denken, wat bedoelt ze nou weer?


Ik zal proberen het kort en bondig uit te leggen. In mijn vorige blog liet ik al een beetje doorschemeren dat ik wat verdrietige dingen had meegemaakt, een overlijden in de familie, slecht nieuws, mijn schoonmoeder die ernstig ziek is, etc. Nu is het zo dat recente verdrietige dingen ook dingen van vroeger kunnen triggeren. En dat was bij mij ook zo en het overviel me onverwachts enorm. 

Ik voelde zo'n enorm oud verdriet zitten, dat ik dacht: 'dit krijg ik in geen honderd jaar uitgehuild.' Ik voelde mijn keel, ik werd ziek, ik voelde mijn longen branden, voelde me weer een beetje zweven/gedissocieerd, etc. 

Zoals je merkt kan ik en voelen en tegelijkertijd met mijn bewustzijn van nu naar coping zoeken. 

Ik voelde heel sterk: 'huilen gaat 'm niet worden, want dat lost niets op'.

En terwijl ik aan het zoeken was naar een antwoord (wat ga ik hier aan doen?), wat ik niet direct kreeg, bleef ik wel dat verdriet voelen. En dat was helemaal OK. Iedere dag voelde ik het zitten en voelde ik het branden. En ondertussen ging alles zijn gangetje. Deed ik mijn (TRE®) oefeningen, was zelfs jarig en zorgde voor voldoende rust, beweging, water drinken en afleiding.

Ik gaf er niet aan toe, maar ik bood er ook geen weerstand tegen (onderdrukken). Weerstand is in mijn ogen ook een vorm van vechten en/of vluchten. Ik bleef als het ware waarnemen vanaf de 'baseline' waar het rustig en veilig is. Ik ging niet in de 'arousal' curve omhoog. Als het ware steeds verder in de 'emotionele stress' en bijvoorbeeld mijn gezin lastig vallen met mijn te korte lontje.

En op een dag, na ongeveer 3 weken, was het weg!

Mijn lichaam, mijn zenuwstelsel had het zelf opgelost
. Als ik nu er aan terugdenk en weer invoel, krijg ik niet meer dat overweldigende gevoel en voel ik me ook niet meer zo gedissocieerd. Ik ben er weer. 

Wauw! Wat is dat mooi. Voor mij weer het bewijs dat we in staat zijn om zonder tussenkomst van onze cognitie en maar te uiten en te vertellen en te huilen of heel boos te worden, je oplost op diep niveau.

Het is bij mij een lang proces geweest om dit te leren, en om vooral niet bang te zijn om te voelen. Want voelen kan ook net zo voelen alsof je een paniekaanval krijgt: je hart gaat sneller kloppen, je kunt het warm krijgen, je spieren spannen aan, je raakt in de war (wat voel ik nou?, waar komt dit vandaan?), je kunt het benauwd krijgen, gaan beven.

Want ben je de stresscurve eenmaal omhoog gegaan, dan ga je hem ook weer naar beneden, langs dezelfde fases. Om niet te blijven hangen in je emotie (vechten/vluchten) blijf je je gevoel observeren, tot het weer rustig voelt. 

TRE® heeft mij deze zelf-regulatie geleerd. Bij het voelen te blijven en als het ware te observeren en er doorheen te ademen binnen je veilige ruimte. En dan blijf je in je basis en lost het vanzelf op. 

Dit kun jij ook leren. Hetzij via de TRE® oefeningen, waarbij je ook als het ware je eigen therapeut wordt en je ook zelf-regulatie leert, of via individuele sessies.

Meer lezen?
Hoe kom je los van je verleden?
Nog meer blogs vind je op: www.blessedbe.punt.nl
 
 
Effectief ontspannen en loslaten?
Kun je niet komen voor een energetische behandeling of heb je extra ondersteuning nodig tussen de sessies door?

Ik help je graag op afstand met mijn unieke begeleide meditatie MP3's.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Pepine van den Berg - Energetisch Therapeut en TRE practitioner
Ervaringsdeskundig op het gebied van Hooggevoeligheid (HSP)
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van energetische behandelingenAlle informatie snel binnen handbereik:

Energetische behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

E-zine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog