Beste 
Na enkele enerverende weken, waarin ik onderdak zocht voor mijn TRE® workshops en oefengroep en de vele ups en downs erin, is het gelukt om een fijne plek te vinden bij Centrum Sarvata. Voor de workshop zitten we in de grote groepsruimte en de oefengroep maakt gebruik van de kleine groepsruimte.

Er zijn nog 4 plaatsen in de TRE® workshop van donderdagochtend 3 september. Er kunnen nu 8 mensen meedoen. We beginnen met een presentatie, daarna gaan we de TRE® methode stap voor stap doornemen en ervaren. Je kunt het daarna direct zelf toepassen. 

[Zomersluiting] De praktijk is voor de zomervakantie gesloten vanaf maandag 20 juli tot en met 9 augustus. Via de mail blijf ik bereikbaar voor het maken van afspraken voor na de vakantie. 

De meest stress-reducerende factor in mijn behandeling is, hoe gek het misschien klinkt, de aanraking. Het luisteren wat ik doe met mijn handen. Hoe dit werkt lees je in het artikel.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe en tot na de vakantie!

Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop

Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. (55 euro (incl.) en een leuk aandenken. Early bird: wanneer je je aanmeldt voor 20 augustus betaal je 45 euro

donderdag 3 september van 10:00 tot 12:00
donderdag 29 oktober van 10:00 tot 12:00
donderdag 26 november van 10:00 tot 12:00


 
 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je gratis de serie Ontspannen en Aarden aanvragen. Vul hier het formulier in.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.

 
 
Hoe luister ik met mijn handen?

Luisteren met mijn handen is de basis van mijn werk en de meest stress-reducerende factor binnen de behandeling. En het past perfect bij mij. Ik houd van de stilte en de focus.

Wat maakt het luisteren met mijn handen zo helend?

1. Het geeft een gevoel van veiligheid. 

Ik ben in 1999 begonnen met de opleiding tot Malva Therapeut en de module Haptonomie is me toen het meest bijgebleven. Er werd heel veel aandacht gegeven aan hoe je aanraakt en hoe je in je handen aanwezig moet zijn. Een vervelende aanraking is het meest onprettige wat er is. Dus je kunt zeggen dat ik me al 16 jaar bewust ben van aanraking en het is een bewuste handeling.

Binnen de energetische therapie wordt er niet aangeraakt. Dan krijg je een behandeling in de lucht, een aura-healing. Dit is ook effectief, maar pas ik meer specifiek toe, als de situatie daar om vraagt.

Mijn behandeling bestaat uit een serie van een stuk of 8 vaste handgrepen, beginnend bij de enkels en eindigend bij het hoofd. De reden waarom ik achter aanraking sta, is dat je weet waar ik ben tijdens een behandeling. Vaak heeft iemand zijn ogen dicht en als je niet kan voelen wat iemand doet, of waar iemand is, dan voelt dat onveilig. En je voelt vaak zo veel tijdens een sessie dat een vast patroon van handgrepen ook houvast is. Een repeterende structuur geeft ook veiligheid. Je weet waar je aan toe bent.

Veiligheid geeft ontspanning, ontspanning geeft heling.

2. Hoe lost jouw aanraking mijn blokkade op?

Wanneer je je bewust of onbewust veilig voelt en mijn hand op je lichaam voelt oke, dan gaat je lichaam zelf aan de slag. Ik voel warmte, kou, beweging, pulsering of niets. Ik heb daar geen oordeel over. Ik hoef alleen maar te wachten op reactie. En die voel je zelf vaak ook en dan gaan we hier samen mee aan het werk als dat nodig is. Soms lost een blokkade vanzelf op en hoeven we verder niets te doen. 

Door de ontspanning gaat er weer energie naar je stofwisseling, het afvoeren van afvalstoffen en je imuunsysteem: de belangrijkste functies van je lichaam. In de moderne maatschappij gaat veel energie verloren aan ons oer-systeem: vechten, vluchten of bevriezen, dit geeft heel veel vastgehouden spanning. Het is gericht op overleven en zorgt dat we te veel in ons hoofd zitten en te hoog ademen.

Blokkades vasthouden, in je vecht/vlucht/bevries systeem vastzitten, kost energie. Door deze energie nu over te houden, voel je je vitaler.

3.  Wat kan ik zelf doen?

De diepe ontspanning, het weer bij jezelf komen, de gronding die je ervaart na een sessie is een her-innering. Het is een cadeautje voor je lichaam en je voelt je lichter of juist zwaarder in je benen en bekken: je gronding. Dit zal je steeds beter gaan onthouden en kun je makkelijker naar toe via je eigen verdiepende oefeningen zoals: TRE®, meditatie, mindfulness, yoga of sport.

 
 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig Therapeut en TRE® Provider
Ervaringsdeskundig op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog