Beste 
Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik de training Brainspotting gevolgd in Amsterdam. Ik ben erg onder de indruk van het effect van de sessies die ik zelf ondergaan heb. Heel diep en bevrijdend en inderdaad voel ik dat er iets veranderd is in mijn hoofd. Het zijn sessies zoals ik ze nog nooit gezien/ervaren heb en dat was heel erg wennen, maar nu ik er aan gewend ben. Wauw! Lees er meer over in het artikel.

Wil je een sessie brainspotting ervaren? Tot en met 31 januari geef ik een koring van 15 euro op de normale consultprijs.


Ik ben zo blij dat mijn cursus van 12 en 13 december vol zit met 3 kandidaten. Ik zal ook de meest recente informatie wat ik heb geleerd toevoegen. Op 23 en 24 januari is de volgende cursus. Laat je weten of je mee wilt doen?

En ben je weer eens toe aan een fijne stress-reducerende en diepe ontspanningsbehandeling zo aan het einde van het jaar, dan zie ik je graag! Er is nog plek.

Eindejaarssluiting: 
van maandag 21 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016

Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. (45 euro, bij aanmelding voor 7 januari) 

donderdag 21 januari 2016 van 10:00 tot 12:00

Losse TRE® oefenles


Heb je de oefeningen al eens geleerd en je wilt ze opfrissen of nog eens samen oefenen? Ik nodig je van harte uit om op  Woensdag 2 december van 14:00 tot 15:00 mee te doen. (€12,50)

Informatie en opgave

 
Cursus: Luisteren met je handen. Help een ander helen van binnenuit

Wil jij graag leren om stress-gerelateerde klachten te herkennen en te behandelen op een veilige en diepgaande manier? Meld je dan aan voor de cursus.

De cursus is op 23 en 24 januari 2016. De groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 3 personen.

Voorwaarde voor deelname: Je hebt een sessie bij mij gevolgd, zodat je weet wat je gaat leren en je goed voelt of deze manier van behandelen bij je past.

Je leert zowel een stoelbehandeling als de behandeling aan de behandeltafel.

Wil je de details van het programma ontvangen? Stuur mij dan een mailtje.

 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Immuunversterkende supplementen van 4life
De voorlichtingsavond op 30 november met Arri Pauw en Paulien Dooge was een groot succes! Ik was vereerd met hun bezoek aan Nijmegen om ons alle ins en out van het INT project en 4life te vertellen. Ook de presentatie van de produkten door Geja Wissink was weer uit de kunst. Ik heb weer veel bijgeleerd en ben weer geinspireerd. Fijn om deel uit te maken van zo'n enthousiast netwerk, wat zo bereid is om te delen met elkaar.

Wil je ook graag je immuunsysteem versterken op een diepwerkende manier? Dat kan met de  immuunversterkende supplementen van 4life.
  Houdt de nieuwsbrief en mijn website in de gaten voor nieuwe data van de info-avond. Het is zeker voor therapeuten interessant om aan te schuiven. Er is een groeiend netwerk van therapeuten uit verschillende disciplines en dat werkt heel inspirerend!

De producten zelf bekijken kan op de website van 4life. Laat het me weten dan kan ik je de inloggegevens verstrekken. 
 
 Helende stenen assortiment

4 tips om je ruimte te zuiveren:
- Theelichthouders van zoutkristal (uitverkocht)
- Witte salie
- Aromatisch zeezout
- Gouden Driehoek (amethist, bergkristal en rozekwarts) (klik op de link bovenaan voor meer info)

Diverse Armbandjes (€8,50, Hematiet €4,50) (klik op de link voor meer info)


Seleniet angel hearts (€11,95) "De steen bij uitstek om contact te maken met engelen en hun energie. Vandaar dat onze angel hearts, speciaal voor u geslepen in hartvorm, fijn in de hand liggen. Men merkt bovenal dat deze fantastisch werken! Door de combinatie van de fijne hartvorm en de hemelse Seleniet zult u meer kunnen ontspannen tijdens meditaties en gemakkelijker contact maken met engelen. Ook kunt u harten gebruiken als heerlijke massagestenen. Feel the power of heaven!"

Aura Stones met buideltje (€4,50)

Diverse hangertjes (€4,95)
 
 Wat is brainspotting? Een nieuwe behandelwijze
 

"Where you look affects how you feel" ("waar je naar kijkt beïnvloedt hoe je je voelt")

Wat is Brainspotting?

Brainspotting is ontdekt door David Grand. Luister in deze video naar zijn uitleg. Lees hier een wetenschappelijke inleiding.

David Grand had een jonge schaatster in behandeling die een bepaalde sprong niet kon. Hij zag tijdens een Natural Flow EMDR sessie hoe haar ogen steeds op een bepaalde positie een reflex gaven. Hij was nieuwschierig hoe het zou zijn als ze zouden pauzeren op deze oogpositie. Hij was verbaasd hoe in een tijdsbestek van 10 minuten heel veel nieuwe informatie naar boven kwam, waar ze eerder niet bij konden na weken praten en door het toepassen van andere methodieken.

Het bleek dat het zelfgenezend vermogen van haar brein in werking was gezet door het vasthouden van deze oogpositie en vervolgens bleef ze met haar aandacht bij wat er gebeurde in haar hoofd en lichaam.
Toen ze weer ging trainen kon ze de sprong eindelijk maken.

Brainspotting is gericht op het oplossen van zogenaamde "capsules" in het brein waar emotionele gebeurtenissen liggen opgeslagen en vastgehouden in tijd en plaats.

Dit vasthouden kan leiden tot allerlei klachten waar je vaak geen verklaring voor hebt, omdat de gebeurtenis zelf al voorbij is.

Hoe werkt brainspotting in de praktijk?
De therapeut werkt met een zogenaamde pointer, een soort antenne. We kunnen de oogpositie samen bepalen of ik zoek hem voor je op door de pointer in je blikveld te bewegen. Je ogen en/lichaam geven zelf aan waar er activiteit is. Als we de oogpositie hebben gevonden dan blijf je naar de pointer kijken. En ondertussen blijf je gewaar wat er gebeurt in je lichaam terwijl ik in stilte bij je aanwezig ben. Dit zorgt voor een raamwerk waarin het therapeutisch proces kan plaatsvinden. Je mag delen wat er met je gebeurt, maar dit hoeft niet. Het is niet ongewoon dat er lange stiltes vallen tijdens dit proces.

Je brein en het lichaam weet precies hoe het zelf weer in evenwicht kan komen en we hoeven alleen maar op dit proces te vertrouwen en hier ruimte aan te geven. Is een brainspot opgelost, dan is deze blijvend weg.

Als het bovenstaande je aanspreekt, maak dan een afspraak. Telefoonnummer: 06-26196249 of stuur een e-mail naar: info@blessedbe.nl 

 

 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig Therapeut en TRE® Provider
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

[Nieuw] Immuunversterkende supplementen

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog