Beste 
Ik wil graag iedereen vanaf deze plek bedanken voor het vertrouwen in 2015. En wens jullie allemaal:

Warme feestdagen en een heel gelukkig en liefdevol nieuw jaar!
 
Wat was het fijn en spannend om mijn cursus: Luisteren met je handen, helen vanuit je hart te geven! Er zijn 3 fantastische cursisten een heleboel kennis en ervaring rijker. Door de stof voor het eerst in de praktijk te geven, ging het leven voor mij en werd de kern van de cursus: werken met het helende veld. Dus nu heet de cursus zo en wat dat is lees je in het artikel. Op 23 en 24 januari is de volgende cursus.

Wil je een sessie brainspotting ervaren? Tot en met 31 januari geef ik een korting van 15 euro op de normale consultprijs.

Ook zijn de nieuwe data van de informatie en inspiratie-avonden van de immuunversterkende supplementen bekend. Ben je therapeut, belangstellende, enthousiast gebruiker van de producten of op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging? Ik nodig je van harte uit op een van onze bijeenkomsten in Nijmegen!


En ben je weer eens toe aan een fijne stress-reducerende en diepe ontspanningsbehandeling in het nieuwe jaar, dan zie ik je graag!

Eindejaarssluiting: 
van maandag 21 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016

Warme groet, Pepine van den Berg
Natuurgeneeskundig Therapeut
Certified TRE® provider 
www.blessedbe.nl

Laat je je ervaringen weten?

Je kunt sterren geven op mijn Facebook pagina! Leuk als je een recensie achterlaat :-)


Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met mijn behandelingen of de TRE®! Laat je het ons weten? Je kunt een bericht achterlaten in mijn Gastenboek of TRE® gastenboek

Gratis E-Books
Ik heb een aantal artikelen gebundeld in gratis E-books. Klik hier om ze aan te vragen.

Archief E-zines
Hier staan alle E-zines op een rijtje om nog eens terug te lezen

PS Je ontvangt dit Ezine omdat je je hebt aangemeld voor een van mijn diensten. Afmelden gaat heel eenvoudig via de afmeldlink. Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen naar een collega, vriend, vriendin of andere bekende.
 
TRE® Agenda

TRE® Intro Workshop (Trauma and Tension Release Exercises)

Klik hier om naar de website te gaan voor alle info en opgave. (Early bird: 45 euro, bij opgave twee weken voor aanvang van de workshop) 

donderdag 21 januari 2016 van 10:00 tot 12:00
donderdag 25 februari 2016 van 10: tot 12:00 
 
Cursus: Werken met het helende veld

Leer werken met de "kunst van het niets doen" en ruimte geven aan dat wat nodig is. Het lichaam is zo wijs! Het weet precies wat nodig is om in evenwicht te komen. Wij hoeven er alleen maar te zijn en het veld in stand houden zodat dit proces veilig kan gebeuren.

De workshop duurt 2 dagen en de groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 personen.

Je leert een helend veld neer te zetten vanuit je hart. Je begeleid je cliënt in de vorm van een stoelbehandeling. Je leert enkele lichte handgrepen en je werkt vanuit de aanwijzingen die je cliënt je zelf geeft.

"Leer vertrouwen op het proces!

 
Wil je graag mijn hulp op afstand?
Ik heb voor dit doel verschillende geleide oefeningen en meditaties ingesproken. Wil je proefmediteren? Dan kun je [gratis] de serie "Ontspannen en Aarden" aanvragen.

Na je bestelling ontvang je de links in een e-mail en kun je, door erop te klikken, direct luisteren via je computer of bijv. smartphone.  Of je brandt de bestanden zelf op een CD.
 
Immuunversterkende supplementen van 4life
Wil je ook graag je immuunsysteem versterken op een diepwerkende manier? Dat kan met de  immuunversterkende supplementen van 4life. 

Het is zeker voor therapeuten interessant om aan te schuiven. Er is een groeiend netwerk van therapeuten uit verschillende disciplines en dat werkt heel inspirerend.

Gratis Info-avonden, aanvang 19:00 uur:

4 januari 2016: 4life Workshop Huidproducten. (aanmelden met 2 personen, want je gaat oefenen op elkaar)

14 januari 2016

11 februari 2016

10 maart 2016

Gratis Inspiratie-avonden met verschillende thema's:

26 januari (oefeningen uit de Tai Chi en werken met schilderen)

25 februari (nog in te vullen)

Graag van te voren aanmelden zodat we rekening kunnen houden met het aantal zitplaatsen. Je bent van harte uitgenodigd!

Telefoon
: 06-26196249 e-mail: Pepine van den Berg, info@blessedbe.nl

 
 Helende stenen assortiment

4 tips om je ruimte te zuiveren:
- Theelichthouders van zoutkristal (uitverkocht)
- Witte salie
- Aromatisch zeezout
- Gouden Driehoek (amethist, bergkristal en rozekwarts) (klik op de link bovenaan voor meer info)

Diverse Armbandjes (€8,50, Hematiet €4,50) (klik op de link voor meer info)


Seleniet angel hearts (€11,95) "De steen bij uitstek om contact te maken met engelen en hun energie. Vandaar dat onze angel hearts, speciaal voor u geslepen in hartvorm, fijn in de hand liggen. Men merkt bovenal dat deze fantastisch werken! Door de combinatie van de fijne hartvorm en de hemelse Seleniet zult u meer kunnen ontspannen tijdens meditaties en gemakkelijker contact maken met engelen. Ook kunt u harten gebruiken als heerlijke massagestenen. Feel the power of heaven!"

Aura Stones met buideltje (€4,50)

Diverse hangertjes (€4,95)
 
 Wat is het helende veld?
 

Ik kwam voor het eerst in aanraking met het begrip helend of wetend veld binnen de familieopstellingen. Ik heb dit ongeveer 12 jaar geleden voor het eerst gedaan en was ontzettend onder de indruk van wat er kan gebeuren binnen zo'n veld en wat de representanten konden voelen van mensen die ze nog nooit hadden gezien. Eigenlijk had ik het "veld" zodoende in die hoek geparkeerd en verder niets mee gedaan. Wel had ik nog wat gelezen over het Zero Point Field van Lynne McTaggart, maar was verder eigenlijk niet zo geinteresseerd.

Toen ik mij ging verdiepen in trauma en TRE ging leren, eind 2012, leerde ik met deze techniek mensen helpen zonder ze aan te raken. Alleen puur bij ze aanwezig te zijn, gegrond en met aandacht, terwijl ze hun spanningen uit hun lichaam trilden. Dit was best een proces voor mijzelf om dat uberhaupt te kunnen, dat heeft zeker 2 jaar geduurd. Niets doen, maar alleen mijn eigen gronding, aandacht en ademhaling in de gaten houden en het proces wat bij de ander gebeurde in alle veiligheid laten verlopen. Dit heet "holding space". Ik was nog totaal niet bewust van een veld ofzo.

Totdat ik brainspotting ging leren een paar weken geleden. Dit was een nog grotere stap terug. Waarbij je in de TRE nog wel eens een interventie mag plegen, mag je bij brainspotting eigenlijk helemaal niets. Je mond dicht houden en op je handen gaan zitten, bij wijze van spreken, werd er gezegd. Het aller-allermoeilijkste wat je maar kan doen als therapeut zijnde. Dit heet "holding the dual attunement frame"

En binnen dit vasthouden van het dual attunement frame, een kader waarbinnen je wederzijds afgestemd bent op het proces in lichaam en geest, voelde ik heel duidelijk een veld. Een heel precair veld. Binnen dit proces dat de therapeut faciliteert vind er heling, release, etc. plaats binnenin de client. Hier hoef je geen woorden aan te geven, want gebeurt op een niveau waar soms geen woorden zijn. Praten waarbij er verwarring optreedt bij de client verbreekt het veld. Dus het vergt een hele goede afstemming van de therapeut om het proces te begeleiden. Inderdaad, vaak je mond dicht houden en op je handen zitten.

Dit weekend heb ik mijn cursus voor het eerst gegeven en toen kwam ik er achter dat ik "onbewust" voordat ik mijn behandelingen geef dit weten over het veld geintegreerd heb binnen de behandelingen.

Dus zo is er een cursus ontstaan waarbij ik de kennis over het helende veld, de houding die nodig is om heling bij een client te faciliteren en de kennis die ik heb verkregen door jarenlange ervaring met energetische therapie, heb geintegreerd. 

Het was mooi hoe deze (stoel)behandeling dit weekend ontstond op de eerste dag van de cursus en hoe dit werkte bij de cursisten. Het zal de basis worden van de cursussen die komen gaan en zoals altijd zal het altijd in ontwikkeling blijven met de laatste inzichten.

 
Pepine van den Berg - Natuurgeneeskundig Therapeut en TRE® Provider
Expert op het gebied van stress en trauma.
Ruim 10 jaar ervaring in het geven van stress-reducerende behandelingen. 
Individuele consulten en workshops.Alle informatie snel binnen handbereik:

Stress-reducerende behandeling | TRE® - Tension and Trauma Relase Exercises  

[Nieuw] Immuunversterkende supplementen

eZine Praktijk Blessed Be

Unieke Meditatie MP3's 

Waardering Zorggids | Gastenboek 

Artikelen in mijn weblog