Kun je deze e-mail niet lezen?   9 januari 2019
Jaargang 6 | Nummer 1

          
 
  TURN YOUR PAIN INTO POWER
header img
 
 


In deze TURN YOUR PAIN INTO POWER: 


Inge's update: Happy 2019!

Hoofdartikel: Voel je vrij met je ziekte

Aanbod: Coaching

Mooi motto: Onderaan deze mail een mooie quote



 
Inge's update
 

Hoi ,

Jaaa! 2019 is begonnen en hierbij wil ik jou een heerlijk, vrij en zorgeloos jaar toe wensen!

Ik hoop dat jij van de feestdagen hebt kunnen genieten en ben benieuwd naar de mensen die aan mijn gratis webinar voor fijne feestdagen hebben meegedaan; heb je de tips kunnen toepassen?

Mijn kerstvakantie was veelzijdig: Van een geweldige kerst die eindigde met een groep Syrische vrienden en mijn familie samen dansend in de huiskamer van mijn ouders, tot misselijk en met koorts op bed. Heerlijke dagjes lezen en netflixen, op pad met mijn 9 jarige nichtje en ik ben voor het eerst van mijn leven in Giethoorn geweest.

Nu ben ik weer aan het werk en ik heb zin om van 2019 een heerlijk jaar te maken, met leuke mensen om te coachen, workshops, (gratis) trainingen en meer. Ik houd je uiteraard op de hoogte!

Het hoofdartikel in deze Turn your pain into power gaat over hoe je je soms (bewust of onbewust) vast kunt voelen zitten in een bepaalde rol, en geeft je tips hoe je je -ongeacht je klachten- vrij(er) kunt voelen.

Veel plezier!

Inge

PS: Ken jij iemand voor wie deze mail ook leuk is? Wil je 'm dan doorsturen? Dank!!



 
 
Aanbod: Coaching
 

Merk jij dat jouw gedachten in het zelfde kringetje blijven rond gaan? Dat je bepaalde dingen graag zou willen veranderen, of je beter zou willen voelen ongeacht je klachten, maar dat dat niet lukt?

Of misschien heb je het gevoel in een neerwaarste spiraal te zitten en wil je dit stoppen omdat zowel je mentale als fysieke toestand hier niet beter van worden, maar is dat lastig in je eentje?



Dan is coaching misschien iets voor jou. We gaan samen aan de slag en werken precies aan de thema's die nu voor jou spelen. Door verschillende technieken, oefeningen en (live of online) gesprekken krijg je meer rust in je hoofd, doorbreek je oude structuren en ga je je gelukkiger voelen.

Klik hier om meer te lezen en om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek




 
 
Hoofdartikel
 
Voel je vrij! 

(Leestijd: 3 min 10. Vette tekst: 45 sec)
             

 

Als je een chronische ziekte of andere fysieke klachten hebt, krijg je vaak behoorlijk wat voor je kiezen. Je moet leren leven met pijn, vermoeidheid, dingen die jij niet (meer) kan.

Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. De één wordt boos, de ander verdrietig of lamgeslagen. Een derde gaat alles uitzoeken, probeert het te negeren of wordt juist super sterk en positief.

Hoe je met deze tegenslag omgaat -je 'copingstijl'-  is voor iedereen verschillend en gebeurt meestal automatisch. Je karakter, opvoeding, de mensen in je omgeving, eerdere ervaringen en de ideeën die je hebt over zieke mensen, hebben allemaal invloed op de manier waarop jij met je ziekte dealt. Vaak is het voor jou logisch dat je zo reageert en denk je hier niet te veel over na.

Dit is natuurlijk prima, zo lang het werkt. Alles uitzoeken zodat je weet bij welke arts jij moet zijn, een periode goed balen of verdrietig zijn waardoor je de steun krijgt die je nodig hebt. Je klachten negeren zodat je ‘gewone’ leven door kan gaan. Sterk en positief zijn waardoor je een lastige periode doorkomt: het kan zeker helpen.

Maar als je klachten lang aanhouden, kan je copingstijl tegen je gaan werken. Jij gedraagt je, net als iedereen, op je eigen manier, en meestal werkt die manier ook goed voor jou. Maar als je klachten langer duren, kan het zijn dat andere manieren om met je ziekte om te gaan effectiever zijn.

Je merkt dan dat je steeds in hetzelfde kringetje blijft denken, of hebt het gevoel dat je door je ziekte in een hokje wordt geduwd. Je bent alleen nog maar 'de zieke’, of altijd boos. Of je blijft zoeken naar een oplossing en nieuwe behandelingen. Misschien ben je altijd sterk en positief geweest en heb je nu het gevoel dat je niet kwetsbaar en verdrietig mag zijn, terwijl je dat soms best zou willen. Of je merkt dat het negeren van je klachten prima was, maar dat je dat nu niet meer volhoudt.

Je kan het gevoel krijgen vast te zitten in een bepaalde rol. Alsof je een jas aan hebt die niet meer past. Je blijft steeds hetzelfde denken en doen, en voelt je niet vrij om te zijn zoals je je voelt; het ene moment vrolijk, bijdehand of positief, en het volgende bang, boos of verdrietig.

Zo heeft je ziekte meer invloed op je leven dan nodig is. Dit wil je natuurlijk niet. Je wilt niet onnodig extra last hebben van je beperkingen.

Daarom hieronder:

5 Tips om je vrij(er) te voelen
:


 
1. Onderzoek jouw copingstijl. Op welke manier reageer jij op jouw ziekte? Hoe ga jij ermee om? Is dit voor jou (nu nog) effectief?

2. Welke ideeën heb jij over ziekte en zieke mensen? Vind jij bijvoorbeeld dat je altijd sterk zou moeten zijn of vind jij zieke mensen eigenlijk suf? Misschien heb je het idee dat zieke mensen zielig zijn, of interessant, of veel van hun ziekte moeten leren. Bijna iedereen heeft, zonder erbij stil te staan, bepaalde ideeën hierover.

3. Bekijk met een open blik hoe die ideeën invloed hebben op hoe jij met je ziekte omgaat. Misschien vind je zieken diep van binnen aanstellers en zeuren en verberg jij daarom zo veel mogelijk jouw klachten, want zo wil je niet gezien worden. Of misschien vind jij mensen met klachten vaak inspirerend en probeer jij nu ook een voorbeeld te zijn voor anderen. Word je bewust van je eigen ideeën over ziekte en zieke mensen, zonder dat het fout is of anders moet. Je ideeën zien, zonder oordeel, geeft vaak al ruimte en soms verandert er vanzelf iets waardoor jij je vrijer voelt en gedraagt.

4. Maak ruimte voor de delen die je tot nu (een beetje) weg hebt gestopt. Bijvoorbeeld je verdriet, angst, kracht of woede. Doe dit niet door heel krampachtig iets te moeten van jezelf, maar door dit af en toe te voelen en toe te laten. Dat kan ongemakkelijk of spannend zijn in het begin. Dat is oké, het is immers nieuw.

5. Geef jezelf toestemming om elk moment nieuw te mogen zijn. Om helemaal te zijn met wat er op dit moment is. Verdriet, woede maar ook humor, kracht, geluk of helemaal niets.

Kortom: Soms kan je het gevoel hebben vast te zitten in een bepaalde rol ten opzichte van je klachten; Jij bent altijd vrolijk, positief, zielig of stoer. Je voelt je niet vrij om je te gedragen zoals je je op dat moment voelt en wilt gedragen. Hierdoor heb je extra last van je klachten. Onderzoek daarom, zonder oordelen, jouw copingstijl. Maak ruimte voor alle delen die er zijn en geef jezelf toestemming om elk moment nieuw te zijn. Zo voel jij je een stuk vrijer!


Wil jij elke twee weken automatisch een gratis artikel ontvangen met daarin tips hoe je gelukkig kunt leven met een chronische ziekte? Meld je dan HIER aan. Als bonus ontvang je gratis mijn mini e-boek “Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven”.

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of website? Dat is prima, zolang je de volgende zin en een werkende link naar mijn website plaatst: “Door Inge Dekker, coach en trainer voor jonge mensen met een chronische ziekte. Ga naar www.pain2power.nl en ontvang gratis het e-boek “Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven.”

©2014-2019 Inge Dekker


 
 
Wil jij dit artikel delen?
 


Of Like, Tweet of Share dit artikel:
Facebook: vind ik leuk Tweet deze mail  Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina
 

Over Inge
 
 

Inge Dekker is als trainer en coach gespecialiseerd in het begeleiden van jonge mensen met een chronische ziekte.

Zij heeft de unieke Pain 2 Power-methode ontwikkeld. Een werkwijze speciaal gericht op jonge mensen met fysieke klachten. Ze blijven zelf aan het roer staan en maken keuzes die bij hen passen. Zodat zij, mét hun beperkingen, mee blijven doen en genieten van het leven.

Inge heeft verschillende opleidingen, cursussen en retraites gevolgd op het gebied van coaching, non-dualisme, loopbaanbegeleiding en rouwverwerking. Ze heeft gewerkt met kankerpatiënten, mensen met vermoeidheidsklachten, MS, Reuma, Lyme en andere (chronische) ziekten.
 
Maar vooral haar eigen ervaringen met 20 jaar ziek zijn, maken dat Inge weet hoe het is om jong te zijn en chronisch ziek
.


 
 
Mooi Motto:
 

 
 
Contact
 
Pain2Power
Training & coaching voor jonge mensen met een chronische ziekte

Inge Dekker
Van Ostadestraat 377c
1074 VW Amsterdam
www.pain2power.nl
info@pain2power.nl
06 33980146
KvK: 65956036
BTW: NL167456271B01

 
 
Nog geen abonnee?
 
Meld je dan hier aan en ontvang elke twee weken een nieuw TURN YOUR PAIN INTO POWER-artikel.
Als bonus ontvang je ook gratis het e-boek 'JONG & CHRONISCH ZIEK? Haal meer uit het leven'
 
 
 
 

Gratis e-boek!
 
Ontvang GRATIS mijn e-boek* 


Klik HIER

* Geen verplichtingen
 


Deel dit artikel
 
stuur deze e-mail door 

 
 
 


TURN YOUR PAIN INTO POWER  verschijnt elke twee weken op woensdag. Jij krijgt dit artikel omdat jij je hiervoor hebt aangemeld. Wil jij iets veranderen aan je account of je abonnement opzeggen, ga dan naar de link onderaan deze pagina.
 


 
 
| | Doorsturen

Heb je een gmail-Account? Zorg dan dat mijn afzender in je postvak In in het tabblad Primair komt. Dat doe je door op de ondderwerpregel te klikken met je rechtenmuisknop en zo de mail te verplaatsen naar tabblad Primiar. Alvast dank voor de moeite!