Categorie:   Starten met Autorespond

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13738
Hoe kan ik een gratis e-course aanbieden?

Voor het aanbieden van een gratis e-course heb je een lijstmanager nodig, waaraan een aantal e-mailteksten als 'follow up e-mails' zijn gekoppeld. Het formulier zet je op de website. Wanneer iemand het invult, worden de e-mails verstuurd op de ingeplande tijdstippen: de eerste meteen, de tweede na twee dagen, de derde na vier dagen enzovoort.

Stap 1: Maak de eerste emailtekst van de reeks

Ga naar menu Content | E-mailteksten of naar menu Content | Nieuw e-mailtekst. Je kunt werken vanuit een kopie van een eerdere nieuwsbrief en dat template gebruiken of je kunt ook een nieuw template opzetten, speciaal voor de e-course.
  • Gebruik het veld 'categorie' op het eerste tabblad voor de naam van de e-course.
  • Geef in het onderwerp van deze tekst het eerste nummer van de reeks, dus Deel 1, etc.
  • Zet boven in de emailtekst zelf ook het nummer, eventueel (1/5) wanneer er vijf delen zijn.
  • Zet bij het tabblad Adressering bij Afzender naam dat het om de e-course gaat. Dat verhoogt de herkenbaarheid van de verschillende delen bij de ontvanger.
  • Test deze e-mail eerst heel goed, voordat je hem gaat kopieren. Controleer de tekst van alle standaardelementen en de links dus uitgebreid. Dat kan je veel werk schelen.
  • Het is mogelijk om de e-course steeds van actuele, recente informatie te voorzien, zonder dat je alle verschillende e-mailteksten moet openen en bewerken. Dit kan je gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe dienst wilt aanbieden. Dit doe je door een content item aan te maken en dat in iedere emailtekst te zetten.
Het is mogelijk om aan het einde van de reeks e-mails nog een extra e-mail in te plannen met een enquete.

Maak dan een content item aan (menu Content | Nieuw content item). Noem dit: Actuele informatie voor de e-course. Bewaar het item en ga terug naar je e-mailtekst. Met de knop Macro's  zet je het item onderin alle emailteksten. Er komt een code te staan die bij het mailen de tekst zal weergeven waarmee het content item is gevuld. Nu kun je altijd zorgen dat er actuele informatie over je aanbod in de delen van de e-course is opgenomen. Deze tekst bewerk je in menu Content | Content items.

Stap 2 De eerste emailtekst x-keer kopiëren

Wanneer het uitgebreide testen van de eerste e-mail naar tevredenheid is afgerond, ga je deze e-mailtekst het benodigde aantal keer kopiëren. Geef steeds het nummer aan van de reeks en een nieuw onderwerp. Daarna ga je de inhoud van de e-mailteksten wijzigen.

Stap 3 Maak de lijstmanager aan

Ga naar menu Acties | Nieuwe lijstmanager. Kies voor dubbel opt in in de eerste stap. Bij de stap 'Groepen' kies je als tweede groep de nieuwsbrief of e-zinegroep. Nu komen mensen ook meteen op je lijst. Bij de stap 'Follow up e-mails' ga je de serie e-mails inplannen. Bewaar de lijstmanager.

De formulier-code van de lijstmanager kan nu op je website worden geplaatst. Hoe dat moet kun je hier lezen.
 
Terug