Categorie:   Lijstmanagers

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13752
Hoe kan ik een teleseminar of webinar aanbieden?

Wanneer je een teleseminar wilt organiseren heb je het volgende nodig:
  1. Drie e-mailteksten: de eerste om direct te versturen, de tweede een dag van te voren op een vaste datum en de derde een uur van te voren om eraan te herinneren dat het gaat plaatsvinden.
  2. Een lijstmanager, waarvan het formulier op de website moet komen.
  3. Een mailing na afloop met de opname. Eventueel nog 2 tot 10 andere mailings als follow up om conversie uit te lokken.

Een teleseminar of webinar organiseren

Het teleseminar zelf kan het beste georganiseerd worden via het bedrijf New Telco. Wanneer je deze link gebruikt, krijg je een gratis eerste sessie aangeboden: http://www.teminar.nl/autorespond.

Webinars kun je organiseren via Webinar jam, Instantteleseminar of Go to webinar.

Wanneer je een teleseminar of webinar inplant, ontvang je inbelgegevens of de url waar kan worden deelgenomen. Die moeten in de eerste drie e-mailteksten gecommuniceerd worden. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1: Maak de drie e-mailteksten

Ga naar menu Content | E-mailteksten om een kopie te maken van een e-mailtekst, of ga naar Content | Nieuwe e-mailtekst om een nieuwe tekst te maken vanaf een template-voorbeeld. In de eerste tekst geef je informatie over het teleseminar of webinar; het tijdstip, de plek van deelname etc. In de tweede tekst geef je een reminder. In de derde tekst de laatste oproep om in te bellen of te luisteren, meestal een uur van te voren.

Stap 2: Nieuwe lijstmanager

Je maakt een nieuwe lijstmanager. Ga naar menu Lijstmanagers|  Nieuwe lijstmanager. Geef als naam de naam van het webinar en de datum. Kies bij de tweede stap 'Afhandeling na aanmelding' voor 'De aanmelding moet worden bevestigd via een opt-in e-mail' omdat je de deelnemers ook aan je nieuwsbrief-groep gaat toevoegen en daarvoor is schriftelijke toestemming nodig. Bij de derde stap 'Follow up e-mails' plan je de e-mails in. De eerste 'direct', de tweede en de derde op een vaste datum, namelijk bijvoorbeeld een week of een uur voordat het seminar plaatsvindt. Bij Stap 4 zorg je dat de deelnemers in twee groepen komen: als eerste groep 'deelnemers webinar en als tweede groep de groep van je nieuwsbrief of ezine. Nu komen de deelnemers ook op je mailinglijst en kun je ze later gaan opvolgen. Je slaat de lijstmanager op en gaat het formulier aanpassen. Daarna zet je de code op je website of je laat een landingspagina genereren. Daarna sla je op. De landingspagina kun je verder aanpassen via Content| Landingspagina's 

Stap 3: Na het teleseminar of webinar

De Mp3 van het teleseminar of de link van de webinar-opname kan je na afloop mailen aan de deelnemers. De URL van deze pagina communiceer je aan de deelnemers in een e-mailtekst. Je plant deze mailing in via menu Mailings | Nieuwe mailing. Dat kan je later ook doen met de twee tot tien eventuele volgende follow up e-mails.

 
Terug