Categorie:   Opmaak en editors

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13780
De PIXLR editor

Over PIXLR

Het programma Pixlr is naadloos geintegreerd met Autorespond. Deze Flash applicatie is een online toepassing waarmee afbeeldingen of foto's bewerkt kunnen worden. De grootte van een afbeelding kan aangepast worden, er kan tekst toegevoegd worden en er zijn veel filters beschikbaar. Op deze manier kunnen banners on-the-fly gemaakt en aangepast worden.

Als je in de Template Editor bij een plaatje op de knop 'bewerk' klikt, wordt de PIXLR applicatie geopend.

Het Navigator-venster rechtsboven is erg handig bij grotere plaatjes. Hiermee kun je snel een bepaald onderdeel van het plaatje tonen in het hoofdvenster. Ook kun je snel in- en uitzoomen via het horizontale schuifje.

Plaatje verkleinen of vergroten

1. Ga naar menu 'Beeld' en klik op 'Afbeeldingsgrootte..'
  2. Voer vervolgens het juiste formaat in. De maateenheden worden getoond in pixels. Wanneer de optie 'Beperk verhoudingen' ingeschakeld is, blijft de breedte / hoogte verhouding van het plaatje intact.
  3. Wanneer je op 'OK' hebt geklikt, zie je in het venster het resultaat.
  4. Ga naar 'Bestand | Bewaren..' om deze bewerking te bewaren. Let op: je hoeft geen naam in te vullen!

Een uitsnede maken

1. Klik op het tool links
  2. Selecteer het gedeelte dat je wilt uitsnijden
  3. Ga naar menu 'Beeld' en klik op 'Uitsnijden'
  4. Ga naar 'Bestand | Bewaren..' om deze bewerking te bewaren. Let op: je hoeft geen naam in te vullen!

Nieuwe plaatjes maken

Als je je weg hebt gevonden in Pixlr kun je het natuurlijk ook buiten Autorespond om gebruiken om nieuwe plaatjes te maken. In dat geval ga je naar http://pixlr.com/editor in je browser. Je kan plaatjes die je in Pixlr hebt gemaakt bewaren op je PC en vervolgens uploaden in Autorespond.