https://www.e-act.nl/help/index4?id=13800
Externe relaties importeren die geen toestemming hebben gegeven

Relaties die nog geen toestemming hebben gegeven, zal eerst toestemming moeten worden gevraagd. Deze relaties moeten echter wel bekenden zijn uit je eigen netwerk. Het is niet toegestaan hiervoor een gekochte lijst te gebruiken! Ga zorgvuldig te werk door de onderstaande stappen uit te voeren. Ga naar menu Relaties | Importeren. Importeer de relaties (kijk hier voor meer informatie) maar volg de onderstaande aanwijzingen tijdens het importeren.
  1. Kies bij Stap 1 voor 'Importeer relaties in een nieuwe groep'
  2. Naam van de groep: Importgroep
  3. Code: Import_DATUM (vul voor DATUM de huidige datum in)

Ga vervolgens naar menu Lijstmanagers en klik op Nieuwe lijstmanager. Maak de lijstmanager aan voor de nieuwsbrief (tenzij die al bestaat). Bij de laatste stap Groepen selecteer je bij 'Verwijder aanmelders uit groep' de hierboven opgegeven importgroep. Wanneer iemand zich gaat aanmelden, wordt hij uit de importgroep gehaald.

Stuur de leden van de importgroep een uitnodigingsmail. Ga naar hoofdmenu Content en klik op Nieuwe e-mailtekst. Selecteer een template en klik op Volgende. In deze e-mail moet je heel zorgvuldig formuleren. Het is namelijk strikt genomen een spam-mail! Ze uitnodigen om aan te melden is iets wat je maar één keer mag doen. Zet er een afmeldlink in, maar vertel erbij dat ze zowiezo geen berichten meer van je krijgen wanneer ze zich niet aanmelden. Zet in de tekst een link naar de pagina waar het aanmeldingsformulier van de lijstmanager staat. Meestal zal dit een pagina op je eigen site zijn.

Plan de mailing in via menu Mailings, knop Nieuwe mailing. Geef een naam, selecteer de e-mailtekst. Geef in stap 2 een tijdstip van verzenden op. Kies in de derde stap voor de tweede optie 'Of een specifieke doelgroep'. Klik op het potlood-icoontje, kies voor criterium "lid van groep", selecteer de Importgroep en klik op Toevoegen en vervolgens op Doorvoeren. Maak de stappen af (je hoeft niets in te vullen in stappen 4 en 5) en bewaar de mailing.

Na de mailing zullen mensen zich aanmelden en op de lijst van de nieuwsbrief komen en tegelijkertijd uit de importlijst worden gehaald. Nu rest nog de laatste stap. Ga naar menu Relaties | Relatiebeheer. Hier ga je het restant van relaties die nog in de importgroep zitten, verwijderen uit je administratie. Dit moet je na ongeveer een maand doen. Je gaat als volgt te werk: Filter op de 'importgroep'. Voer nog een extra controle uit of werkelijk iedereen eruit is gehaald die zich heeft aangemeld. Kies voor Filter op Meer Criteria. Kies de optie 'Filter op aan- of afmelding', klik 'start' en kies de lijstmanager van de nieuwsbrief. Klik op Toevoegen en vervolgens op Zoek. Dit eventuele resultaat verwijder je eerst uit de groep Importgroep via de knop Acties | Verwijder uit groep. Het restant kan nu verwijderd worden. Filter weer op groep: Importgroep. Kies onder voor Verwijderen. De relaties zullen 's nachts uit de administratie worden verwijderd.