Categorie:   Mailings inplannen

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13827
Een nieuwsbrief versturen

Ga naar menu Mailings en klik op de knop Nieuwe mailing (rechtsboven in het scherm).  Een wizard leidt je door het proces.

Stap 1: Naam en Tekst

Geef in stap 1 een naam. Het geven van een naam is nodig om de mailing later terug te kunnen vinden en is alleen zichtbaar voor jezelf. Kies bijvoorbeeld 'Nieuwsbrief januari'. Let op: dit is dus niet de onderwerp-regel van de nieuwsbrief die je gaat versturen, maar een naam die je aan de mailing geeft - dus alleen voor intern gebruik. Selecteer vervolgens de e-mailtekst die je wilt versturen in het veld 'Selecteer de tekst'. Klik op   waarna een venster verschijnt waarin je een e-mailtekst kunt selecteren. Selecteer de tekst en klik op Doorvoeren. Je bent nu weer terug op het eerste wizard-scherm. Klik op Volgende stap.

Stap 2: Tijdstip

In de tweede stap geef je aan wanneer de nieuwsbrief moet worden verstuurd. Zet de knop om bij Verstuur de mailing komend uur wanneer je zo snel mogelijk wilt mailen. Er kan nooit direct verzonden worden omdat het systeem een planning maakt op grond van de drukte en de grootte van de mailing. Klik op Volgende stap.

Stap 3: Doelgroep: de lijstmanager van je nieuwsbrief

In de derde stap bepaal je aan wie de nieuwsbrief moet worden verstuurd. Bij Selecteer lijstmanager kies je de lijstmanager van de nieuwsbrief en klik je op Doorvoeren. Iedereen die in de groep van die lijstmanager zit zal worden gemaild, ook diegenen die zich nog aanmelden tot een uur voordat de mailing wordt verstuurd.

Wil je een nieuwsbrief nasturen aan een paar nieuwe relaties? Dat kan door hier te kiezen voor 'En individuele relaties'. Je komt in een scherm waar je met een vergrootglas kunt zoeken naar een relatie, waarvan je een gedeelte van de naam intypt. Dan schuif je met de muis de relatie naar de rechterkant en klikt daarna op Doorvoeren.

Stap 4: Opties

Hier kun je zorgen dat deze tekst als laatst verstuurde email wordt verstuurd aan nieuwe aanmelders van je nieuwsbrief. (N.B. Deze optie is beschikbaar als bij de lijstmanager op het eerste tabblad de optie Stuur de laatst verstuurde email aan nieuwe aanmelders aanstaat)

Stap 5: Afmelden

Wanneer je de lijstmanager hebt geselecteerd bij stap 3 hoef je hier niets te doen. Afmelders worden vanzelf uit de groep van de lijstmanager gehaald.

Stap 6: Samenvatting

In het laatste scherm vind je een overzicht van de opties rondom de mailing. Controleer goed en klik op Bewaren. De mailing wordt opgeslagen en komt bovenin de lijst. De mailing kan verwijderd worden tot uiterlijk anderhalf uur voordat de mailing staat ingepland. Gebruik daarvoor het rode kruisje.