Categorie:   Producten

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13833
Hoe kan ik een e-course aanbieden?

Je wilt jouw kennis of specialisme delen met je relaties of verkopen als product.In beide gevallen moet je een lijstmanager gaan maken die ervoor zorgt dat relaties zichkunnen opgeven voor de e-course, waarna op regelmatige tijdstippen een e-mail met een cursus-onderdeel wordt verstuurd .
We hebben overigens een gratis e-course beschikbaar over het maken van e-courses! Je kunt je daarvoor hier opgeven.

Hieronder vertellen we hoe je de e-course definieert in Autorespond. Stap 1 is alleen van belang als je de shoppingcart-module gebruikt en je de e-course tegen betaling wil aanbieden.

Stap 1: Maak het product

Ga naar menu Shop | Producten en klik op de knop Nieuw product. Kies "Dienst" als type product en geef vervolgens een pakkende naam. Heb je een pagina op je website waarin je dit product beschrijft? Zet de URL van die pagina dan in het veld "URL salespagina". Je kunt desgewenst extra informatie en een thumbnail (klein plaatje) kwijt op het eerste tabblad. Bewaar het product.

Stap 2: Bepaal uit hoeveel onderdelen de e-course zal bestaan

Voor elk onderdeel zal je een e-mailtekst gaan maken. Er kunnen tot drie jaar in de toekomst een onbeperkt aantal e-mails worden ingepland. Op het moment dat een relatie zich inschrijft voor dee-course, worden al deze e-mails ingepland en op de juiste tijdstippen verstuurd.

Stap 3: Maak de e-mailteksten

Je kunt de inhoud van het cursus-onderdeel in de e-mailtekst zetten of ervoor kiezen om de inhoud op je eigen website te zetten. In dat laatste geval kun je een link naar die pagina in de e-mail zetten en dient de e-mail voornamelijk als een "trigger" om het cursus-onderdeel te volgen.
Heb je nog niet al de teksten klaar voor je cursus? Geen probleem, maak dan een lege e-mailtekstaan. Je kunt dan op een later tijdstip de inhoud toevoegen. Ook als mensen zich al hebben aangemeld kun je de tekst nog aanpassen zolang je dat maar doet voordat die persoon die e-mail zal ontvangen.
Voor elke e-mail doe je het volgende: ga naar menu Content en klik op Nieuwe e-mailtekst. Kies een template, en geef vervolgens een duidelijke onderwerpregel, beginnend met bijvoorbeeld "Deel 1: (hier de titel)". Vul de velden in de verschillende tab-bladen in en voer desgewenst de inhoud van het cursus-onderdeelin op het derde tab-blad. Meer informatie over het maken van content kun je hier vinden.

Stap 4: Maak de lijstmanager

Een lijstmanager zorgt ervoor dat mensen zich kunnen aanmelden, dat ze vervolgens op gezette tijden een e-mail ontvangen met het juiste cursus-onderdeel. Ook worden alle aanmelders opgenomen in je administratiezodat je ze later eventueel nog extra informatie kan mailen.Ga naar menu Lijstmanager en klik op Nieuwe Lijstmanager. Geef een naam, bijvoorbeeld "E-course (titel)" en doorloop de stappen. Let op: in de tweede stap kun je er voor kiezen om de bovenste vink "opt-in" uit te zetten.
In de laatste stap geef je de naam van groep op waarin alle aanmelders zullen worden toegevoegd. Zo heb je altijd een makkelijk overzicht wie jouw e-course heeft gevolgd. Klik op "Bewaren en opnieuw openen" (dit duurt even)

Nu gaan we alle e-course onderdelen inplannen. Ga naar tabblad Follow-up e-mails van het lijstmanagerscherm. Klik op "Nieuwe follow-up" en selecteer de eerste e-course e-mail. Bepaal op welk moment die verstuurd moet worden. De eerste e-mail (meestal een inleidend verhaal overde e-acourse) zul je meestal direct willen versturen. Klik op "Doorvoeren".

Voeg op dezelfde manier de volgende e-mails toe. Kies nu voor "Verstuur na X dagen" waarbij jet het aantal dagensteeds op laat lopen. Als je bijvoorbeeld elke week een onderdeel wilt versturen, zal je voor de tweede mail"na 7 dagen" opgeven, voor de derde e-mail "na 14 dagen", etc.

Je kunt op elk moment inzicht krijgen in welke e-mails er "uitstaan" of reeds verstuurd zijn voorje e-course. Ga naar menu Acties | Followup e-mails. Wil je alle ingeplande e-mails zien? Selecteer jouw lijstmanager in het filterveld links bovenaanen kies in het veld "Periode" rechts voor "vanaf vandaag". Klik dan op de knop "Zoek". Wil jealle reeds verstuurde e-mails zien? Selecteer dan de periode "tot vandaag" en klik op "Zoek".

Stap 5: Alleen voor de shoppingcart: koppel de lijstmanager aan je product

Als je de e-course tegen betaling wilt aanbieden, moet je de lijstmanager koppelen aan het productdat je in stap 1 hebt gemaakt. Als het product wordt aangeschaft, zorgt Autorespond ervoor dat direct na de betaling, de lijstmanager wordt geactiveerd en de e-mails worden ingepland. Ga naar Shop | Producten, selecteer het product en klik op .
Ga vervolgens naar de tab Opvolging en selecteer de lijstmanager die je net hebt gemaakt. Klik op "Bewaren".

Stap 6: Zet het formulier op je site

Is je e-course een betaald product? Dan zet je de betaal-link op je site. Die betaal-link kunje vinden door de lijst van producten op te vragen (menu Shop | Producten). Klik de betreffende product-rij aan. In deze rij staat in blauwe letters de link om het product te bestellen. Kopieer deze link en zet die op je website.

Bied je de e-course gratis aan? Open dan de lijstmanager (via menu Lijstmanagers) en ga naar tab Bestel-formulier, en klik op Code voor je website. Zet de code op je site. Weet je niet precies hoe dat moet? Lees hier verder.