Categorie:   Producten

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13834
Hoe kan ik een betaalde e-course aanbieden?


Voor het verkopen van een e-course of online programma heb je een "verkorte" lijstmanager nodig, waaraan een aantal e-mails als "follow up e-mails" zijn gekoppeld. Deze lijstmanager koppel je aan het nieuwe product (in de productpagina bij het tabblad Opvolging). Wanneer iemand het koopt, worden de e-mails verstuurd op de ingeplande tijdstippen: de eerste meteen, de tweede na twee dagen, de derde na vier dagen enzovoort.

Stap 1: Begin met het maken van een emailtekst, de eerste van de reeks

Ga naar menu Content | E-mailteksten om een e-mailtekst te kopieren, of maak een nieuwe emailtekst. Je kunt werken vanuit een kopie van een eerdere nieuwsbrief en dat template gebruiken of je kunt ook een nieuw template opzetten, speciaal voor de e-course.
  • Gebruik het veld "categorie" op het eerste tabblad voor de naam van de e-course.
  • Geef in het onderwerp van deze tekst het eerste nummer van de reeks, dus Deel 1, etc.
  • Zet boven in de emailtekst zelf ook het nummer, eventueel (1/5) wanneer er vijf delen zijn.
  • Zet bij het tabblad Adressering bij Afzender naam dat het om de e-course gaat.Dat verhoogt de herkenbaarheid van de verschillende delen bij de ontvanger.
  • Test deze e-mail eerst heel goed, voordat je hem gaat kopieren. Controleer de tekst van alle standaardelementen en de links dus uitgebreid. Dat kan je veel werk schelen.
Wanneer het uitgebreide testen van de eerste e-mail naar tevredenheid is afgerond, ga je deze e-mailtekst x-keer kopiëren met het groene knopje in de kolom Acties. Geef steeds het nummer aan van de reeks en een nieuw onderwerp. Daarna ga je inhoud van de e-mailteksten wijzigen.

Sta p2: Maak de "verkorte" lijstmanager aan

Ga naar menu Acties | Nieuwe lijstmanager. Alleen stap 1, stap 4 en stap 6 (bewaren) heb je nodig. Er komt namelijk geen formulier van op de website, omdat de verkoop via de shoppingcart verloopt.
Bij stap 1 Geef je een Naam en een omschrijving (doe niets met de andere velden).
Stap 2 sla je over. Er wordt in dit geval geen aanmeldformulier gebruikt.
Zorg dat in stap 3 de optie "opt-in" uitstaat! Ook kun je hier de bevestigingstekst na aanmelding (tab "Bevestiging aanmelding") leeg laten aangezien deze niet wordt gebruikt.
Bij Tabblad 4 Follow up e-mails ga je de serie e-mails inplannen. Klik op Nieuw om de e-mailteksten te selecteren en kies de tijdstippen van verzending.
Stap 5 sla je over.
Bij stap 6 sla je de lijstmanager op.

Stap 3: Het product opvoeren

Ga naar menu Shop | Nieuw product. Kies voor producttype "Dienst" en vul de rest van de velden in. Bij Tabblad Opvolging selecteer je de lijstmanager van de e-course.Bewaar uiteindelijk het product en open het daarna weer om de betaal-linkte kopieren en op je website te zetten. Wanneer iemand met iDeal of PayPal betaalt, gebeurt dat direct.
 
Terug