Categorie:   Promoties

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13988
Staffelkorting

Staffelkortingen zijn kortingen die je geeft als klanten meer dan één product kopen in één bestelling.
Dit kunnen meerdere items van hetzelfde product zijn, of items van verschillende producten.

De shoppingcart houdt zelf bij of zo'n korting van toepassing is, afhankelijk van wat de klant in zijn of haar shoppingcart heeft geplaatst. Het enige dat jij moet doen is een staffelkorting definieren en aan één of meerdere producten koppelen.

Ga naar menu Shop | Promoties | Staffelkortingen. Klik rechtsboven op Nieuwe staffelkorting en vul de velden in. Je kunt bij veld Soort korting opgeven of de korting in een vast bedrag moet worden uitgedrukt, of dat je een percentage geeft op het bestelde totaalbedrag van de producten die aan de korting verbonden zijn. Ook kun je bij de korting een geldigheidsperiode opgeven.

Bij de knop Geldt alleen bij combi's geef je aan of de korting alleen geldt als er verschillende producten worden aangeschaft, of dat de korting ook geldt als er meerdere items van hetzelfde product worden aangeschaft. We komen hier later in de voorbeelden onderin nog op terug.

In het veld Gekoppelde producten kun je de producten selecteren die onder de staffelkorting vallen. Selecteer één of meerdere producten die je aan de korting wilt koppelen. Let op: als je verschillende producten in een staffelkorting combineert, dan moeten het producten zijn met hetzelfde BTW percentage.

Met de rechter knop Staffels bijwerken kun je opgeven hoe hoog de korting moet zijn, afhankelijk van het aantal producten. Je kunt hier bijvoorbeeld opgeven dat iemand 20% korting krijgt als jij 2 producten bestelt, maar 40% als hij 5 of meer producten bestelt. Je kunt maximaal 5 'staffels' opgeven.

Voorbeelden

Voorbeeld 1: een combinatiekorting van 50 euro als iemand product A en product B bestelt in één keer
Start een nieuwe korting, geef een naam en een tekst en kies bij Soort korting voor 'Vast bedrag'. Kruis het vinkje Geldt alleen bij combi's aan. De klant moet immers zowel product A als product B in het winkelmandje hebben staan. De korting geldt niet als iemand twee keer product A heeft gekozen.
Selecteer in het veld Gekoppelde producten product A en product B. Klik nu op Staffels bijwerken en geef in de bovenste rij bij 1e staffel in het linker veld de waarde '25' op. Let op: je geeft 25 op en geen 50 omdat bij twee producten er per item 25 euro korting wordt gegeven: in totaal wordt er dus 50 euro korting berekend.
In het rechter veld geef je de waarde '2' op. Klik op Bewaren en nogmaals op Bewaren.

Voorbeeld 2: een kwantumkorting van 25% als iemand 4 of meer items bestelt uit een set van 10 producten
Als er 8 of meer items worden besteld, geldt een hogere korting van 35%.
Start een nieuwe korting, geef een naam en een tekst en kies bij Soort korting voor 'Percentage'. Zorg dat het vinkje Geldt alleen bij combi's niet aangekruist is. Selecteer in het veld Gekoppelde producten de 10 producten en klik nu op Staffels bijwerken en geef in de bovenste rij bij 1e staffel in het linker veld de waarde '25' op. In het rechter veld geef je de waarde '4' op. geef in de tweede rij in het linker veld de waarde '8' op en in het rechter veld de waarde '35'. Klik op Bewaren en nogmaals op Bewaren.

Voorbeeld 3: Neem een vriend mee naar een event voor de helft van de prijs
Eigenlijk is dit een variant op voorbeeld 2, alleen gaat het er hier om dat iemand tweemaal het zelfde item bestelt: voor haarzelf en voor haar vriend. Stel dat het event 500 euro kost, dan zou het haar normaliter 2 x 500 = 1.000 euro kosten. Nu krijgt ze 50% korting op het tweede item en betaalt ze voor het tweede item slechts 250 euro. Totaal betaalt ze dus 750 euro. Dit is dus een korting van 25% vergeleken met het totaalbedrag van 1.000 euro. In dit geval kiezen we dus voor een percentage van 25% bij een staffel van 2 of meer. Zorg er ook voor dat het vinkje Geldt alleen bij combi's niet aangekruist is.
 
Terug