https://www.e-act.nl/help/index4?id=14063
ING en ING-Ideal betalingen importeren

Je kan ING betaal-afschriften importeren in Autorespond. Die afschriften kun je op de ING site downloaden als CSV bestand (formaat dd-mm-jjjj). Deze bestanden vind je onder de link Downloaden in het scherm waar ale betalingen worden getoond.

Ga in Autorespond naar menu Shop | Betalingen | Openstaande betalingen registreren. Gebruik vervolgens de Importeren knop onderaan en kies als bestandstype ING CSV en upload het bestand. De geimporteerde betalingen worden dan gematcht met alle openstaande facturen. Het matchen gaat op basis van het op het betalingsomschrijving opgenomen factuurnummer (dat moet dus wel opgegeven zijn door de klant). De eventueel gevonden matches worden getoond waarna je ze kan goedkeuren en kan laten verwerken.

Je kan tijdens het proces ook zelf een match maken tussen een openstaande factuur en een ING betaling, mocht het niet door het systeem herkend worden.

Je kunt ook ING Ideal exportbestanden importeren om bij de reeds uitgevoerde Ideal-betalingen het ING uitbetalingsnummer (batchnummer) te koppelen aan de bestelling. Kies dan als bestandstype voor ING Ideal CSV.