https://www.e-act.nl/help/index4?id=14075
Facebook App

Je kunt via onze Facebook App formulieren toevoegen in je Facebook pagina. Let op: dit werkt alleen voor fanpages of als je een bedrijfspagina hebt! Via deze app maak je een extra tab-blad aan op een door jou opgegeven pagina.
Je kunt formulieren van lijstmanagers, product-bestelformulieren en zelfs Autorespond landingspagina's opnemen in je Facebook-pagina.
Met name Landingspagina's zijn handig om te gebruiken als je rondom het formulier nog extra tekst wilt toevoegen.

Let op: Gebruik je de nieuwe Autorespond 2017 formulier-editor? Maak dan in de formulier-editor eerst een landingspagina aan en gebruik deze landingspagina aan het eind van stap 4 in de beschrijving hieronder.

Let op: Om gebruik te maken van de facebook tab moet je ten minste 2000 likes hebben voor je page!

Volg de stappen hieronder om Autorespond te integreren in je Facebook-pagina.

Stap 1
Ga naar de website: apps.facebook.com/autorespondnl. Je ziet onderstaand scherm.

Stap 2
Klik op de knop rechtsonder om de app als nieuw tabblad toe te voegen op je facebook pagina. Mocht je nog niet ingelogd zijn, dan log je eerst in op Facebook en geef je toestemming om de app te installeren. Dan verschijnt er een popup waarin je de pagina kan selecteren waar het formulier moet komen te staan:

Stap 3
Nu ga je naar de bedrijfs- of fanpagina die je had opgegeven. Het formulier is toegevoegd als tabblad eof als menu item aan de linker kant. De titel 'Aanmelden' is de standaard titel die Autorespond opgeeft, maar via Instellingen kun je dit nog wijzigen naar een meer toepasselijke titel.

Stap 4
Nu wordt je eenmalig gevraagd om in te loggen in de Autorespond, zodat de lijst van formulieren en landingspagina's kan worden opgehaald. Geef je bedrijfscode en gebruikersnaam op zoals je dat ook opgeeft tijdens het inloggen op de administratie.

Kies vervolgens een lijstmanager-formulier of een landingspagina die moet worden getoond en klik op de knop eronder om te bevestigen.
Het gekozen formulier verschijnt vervolgens daaronder in beeld:

Klaar! Mocht je later een ander formulier willen tonen, ga dan (ingelogd als admin op je facebook account) naar de betreffende tab-pagina. Je kunt dan direct een ander formulier kiezen en activeren.

TIP 1: Zorg dat de tab 'Aanmelden' in de menubalk direct zichbaar is (en niet verborgen zit onder de tab 'Meer'). Dit doe je door bij Meer de onderste optie 'Tabbladen beheren' te selecteren en de tab 'Aanmelden' naar boven te verslepen.

TIP 2: Het is nog beter om de titel 'Aanmelden' te wijzigen in 'Gratis tips' of 'Gratis video' e.d. Dit doe je door op de bedrijfspagina naar 'Instellingen' te gaan, Apps te selecteren in het linkermenu, en op 'Instellingen bewerken' te klikken bij de Autorespond-app.

TIP 3:  Hoe zorg je dat je precies weet welke aanmeldingen via Facebook binnenkomen? Door een vrij veld in het formulier te zetten, dat onzichtbaar is.
Je maakt een nieuw vrij veld in via Menu Relaties | Vrij velden | Nieuw vrij veld.
Noem dit veld: 'Via Facebook'. Je voegt dit veld toe bij de lijstmanager aan het formulier. (Onder tabblad Formulier | Velden | Toon vrije velden, sleep je dit veld naar de rechterkant, zodat het in het formulier erbij komt. Klik op het potlood van dit veld en zet een vink bij 'Veld is niet zichtbaar'. Geef als standaardwaarde 'Ja' op.
In de notificatie email die je vanuit Autorespond ontvangt, zie je dat de aanmelding via Facebook is verlopen. Je kunt ook filteren op het vrije veld in Menu relaties en zien wie er via Facebook binnenkomen.