Categorie:   Algemeen gebruik

https://www.e-act.nl/help/index4?id=14089
Integratie met Zapier

Zapier is een platform waarmee je applicaties aan elkaar kan knopen en elkaar gegevens kan laten doorgeven.

In zapier heet zo'n koppeling een "zap". Een zap bestaat uit een "trigger", zeg maar iets dat de aanleiding vormt om bepaalde gegevens van de ene naar de andere applicatie door te geven. Vervolgens vindt in de andere applicatie een "Action" plaats. Een trigger kan bijvoorbeeld een Autorespond product zijn dat is verkocht. Als actie zou bijvoorbeeld een melding kunnen worden aangemaakt in Trello.
Of de trigger is een nieuwe volger op Twitter. Via zapier kun je die persoon dan in Autorespond als nieuwe relatie toevoegen en een emeil sturen.
Met Zapier kun je meer dan 500 aplicaties aan elkaar koppelen en helpt je zodoende om nog meer tijd te besparen.

Koppelen met Autorespond

Je kan Autorespond in Zapier gebruiken als "trigger". Dat wil zeggen dat je in Zapier een koppeling maakt tussen twee systemen waarbij het initiatief ligt bij Autorespond: als er 'iets' in Autorespond gebeurt, wordt via Zapier een ander systeem aangeroepen. Dat 'iets' kan zijn:

  1. het starten van een lijstmanager
  2. de aankoop van een product
Je kan in zapier zelf opgeven om welke lijstmanager het moet gaan of om welk product het moet gaan. Vervolgens geef je aan wat voor actie er moet worden gestart in een ander systeem en welke gegevens moeten worden doorgegeven.

Andersom kun je via een "trigger" in een ander systeem, een actie in AR laten starten. Hier zijn de volgende mogelijkheden:
  1. start een bepaalde lijstmanager
  2. stop een bepaalde lijstmanager
  3. maak een nieuwe relatie aan of wijzig een bestaande relatie
  4. voeg een bepaalde tag toe aan een relatie
  5. voeg de relatie toe aan een bepaalde groep of verwijder een relatie uit een bepaalde groep

Waar begin ik?

In Autorespond moet je ten eerste aangeven dat je Zapier wilt gebruiken. Ga naar menu "Instellingen | Administratie", sectie "Externe gegevens". Daar kun je Zapier activeren. Let op: het kan soms even duren voordat deze wijziging is dooorgevoerd!

Vervolgens kun je in Zapier aan de slag. Wil je een koppeling met Autorespond maken, dan kun je de onderstaande link gebruiken:
https://zapier.com/developer/public-invite/156732/13acd9a6d6001d8127c58705a39947f5

LET OP: bij het aanmaken van een nieuwe 'zap' moet je, als Autorespond het betreffende systeem is in die stap, zoeken op 'AutorespondNederland'.
Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van Zapier maar je kunt altijd beginnen met een gratis proef-account.
 
Terug