Categorie:   Algemeen gebruik

https://www.e-act.nl/help/index4?id=14111
Koppeling met E-boekhouden

Autorespond biedt de mogelijkheid om automatisch facturen door te sturen naar het online boekhoudpakket E-boekhouden.
Zo hoef je niet meer handmatig al je omzetfacturen opnieuw in te voeren in E-boekhouden!

Waaruit bestaat precies die koppeling?

Vrijwel alle facturen die worden aangemaakt in Autorespond worden doorgestuurd naar E-boekhouden. Ook creditfacturen worden doorgestuurd naar E-boekhouden.

Let op: niet alle gebeurtenissen in Autorespond worden gesynchroniseerd in E-boekhouden! Dat geldt voor de volgende zaken:
  1. Facturen die worden verwijderd in Autorespond worden niet verwijderd in E-boekhouden
  2. Bij facturen die op vervallen worden gezet (en waarbij het bedrag op 0 wordt gezet) worden deze wijzigingen niet doorgestuurd naar E-boekhouden. Een eventueel aangemaakte creditfactuur als gevolg van deze actie wordt overigens wel doorgestuurd.
  3. Wijzigingen in bestellingen of bijbehorende klantgegevens waarvoor al een factuur is aangemaakt, worden niet doorgegeven
  4. Betalingen van facturen worden niet doorgevoerd in E-boekhouden. Normaliter zul je deze betalingen importeren in E-boekhouden of wordt de status van de factuur automatisch bijgewerkt via een koppeling met de bank
Deze zaken zul je dus nog zelf moeten aanpassen/controleren in E-boekhouden.

Grootboekposten / Categorieën

Behalve dat facturen worden doorgestuurd, kun je ook aangeven op welke E-boekhouden grootboekpost het verkochte product moet worden geboekt. Je kunt deze grootboekpost opgeven bij de producten in Autorespond. Open de betreffende productpagina en vul onderin bij het veld 'Grootboekpost' het betreffende nummer in, bijvoorbeeld '8000'. Let hierbij goed op want als het nummer niet exact gelijk is als in E-boekhouden, zal de aankoop niet worden geboekt op die post.

Vanaf nu zal elk verkocht product automatisch worden geboekt op deze post in E-boekhouden. Je kunt een grootboekpost aanpassen bij het product in Autorespond maar eenmaal geboekte facturen in E-boekhouden zullen blijven staan op de initieel geboekte post.

Hoe activeer ik de koppeling?

We gaan er vanuit dat je een werkend E-boekhouden account hebt. Log in in Autorespond en ga naar menu Instellingen | Administratie. Klik vervolgens linksonder op 'Externe Systemen'. Ga nu naar het tabblad 'E-boekhouden'. Vul hier de gegevens in.

Klaar! Vanaf nu worden facturen doorgestuurd naar E-boekhouden. En mocht je de koppeling willen stopzetten, dan kan dat via hetzelfde scherm in Autorespond. Je kunt altijd op een later moment weer de koppeling opnieuw activeren.
 
Terug