Categorie:   Formulieren

https://www.e-act.nl/help/index4?id=14115
Integratie met ANewSpring

Autorespond biedt de mogelijkheid om automatisch een cursus te starten en/of een nieuwe gebruiker aan te maken in de aNewSpring omgeving nadat iemand een lijstmanager heeft ingevuld of een product heeft gekocht. Hiermee kun je dus eenvoudig mensen na aanmelding of betaling toegang geven tot een of meerdere cursussen. Hoe gaat een en ander in zijn werk? Volg de stappen zoals die hieronder worden uitgelegd.

Stap 1 - Installeer aNewSpring

Je kunt op de aNewSpring website meer lezen over de mogelijkheden om aNewSpring te integereren op je website.

Stap 2 - Maak in Autorespond een lijstmanager

Ga naar menu Lijstmanagers en maak een nieuwe lijstmanager aan via de knop rechtsboven. Volg de stappen - zie elders in deze helpteksten voor meer informatie. Let op: zet in stap 2 de opt-in vink uit! (Gebruik je alleen een lijstmanager zonder product-aankoop, dan kun je de opt-in vink wel aanzetten als je dat wilt.) Doorloop alle stappen. Je kunt later eventueel nog follow-up e-mails toevoegen. Bewaar de lijstmanager en open deze weer. Onder tabblad Extra staan bovenin twee integratie-velden. Het eerste veld geef je de volgende waarde (let op dat alle hoofd- en kleine letters goed staan):

NewSpringAction

Bewaar de lijstmanager. Het tweede veld vul je zodadelijk in met gegevens die je uit aNewSpring haalt. Lees hiervoor verder.

Stap 3 - Configureer de aNewSpring gegevens

Ga naar je aNewSpring site en log in. We moeten enkele gegevens verzamelen. Kopieer elk gegeven in een los bestandje (bv kladblok). Later zetten we die gegevens in het onderste veld van het LijstManager-scherm. Doe het volgende:

A. Noteer de URL van je website, dus bijvoorbeeld https://jouwwebsite.anewspring.nl. Let op: de website eindigt dus op anewspring.nl.

B. Om een koppeling tot stand te brengen heb je een API key nodig die je bij het aNewSpring Support Team kunt aanvragen. Noteer deze API key.

C. In aNewSpring moet de cursus waarvoor de deelnemers moeten kunnen worden ingeschreven een extern ID hebben. Die kun je instellen bij de instellingen van de cursus onder 'Geavanceerde instellingen'. Dit moet een unieke code zijn per cursus en kun je zelf bedenken. Zoek in de aNewSpring omgeving de cursus op die je wilt laten starten via Autorespond en noteer de waarde van het veld 'external ID'.

Open nu in Autorespond weer de lijstmanager-pagina en ga naar tabblad "Extra". Zet alle gegevens (zonder haakjes of spaties) in het veld "Configuratie-instellingen" onder elkaar als volgt:

url=(de sitenaam uit stap A beginnend met http:// of https://)
key=(de API key uit stap B)
course=(het external ID uit stap C)

Nog even ter herinnering: in het bovenste veld 'Integratiecode' had je als het goed is al de volgende waarde (let op de hoofdletters!) ingevoerd:

NewSpringAction

Bewaar nu de lijstmanager. De koppeling is nu gereed!

 

Stap 4 - Alleen voor shoppingcart: koppel lijstmanager aan product

Wil je betaalde toegang tot aNewSpring regelen? Dan moet je, naast bovenstaande acties ook een product aanmaken. In de tab Opvolging van de productpagina van het betreffden product selecteer je dan in het veld 'Start lijstmanager' de eerder gemaakte lijstmanager. Op het moment dat dit product wordt gekocht, wordt dan automatisch een cursus-lidmaatschap aangemaakt.
 
 
Terug