Categorie:   Algemeen gebruik

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13731
Hoe kan ik een gratis e-book aanbieden bij mijn nieuwsbrief?

Ik wil een gratis Ezine uitbrengen en als bijlage bij de bevestigingsmail van de nieuwsbrief-lijstmanager een gratis Eboek meesturen. Ik kan echter de mogelijkheid om een bijlage toe te voegen bij mijn lijstmanager-bevestigingsmail niet vinden.

Je kunt inderdaad geen bijlages toevoegen aan de bevestigingsmail van een lijstmanager. Wat je wel kunt doen is een nieuwe e-mailtekst aanmaken en deze als 'follow-up' email toevoegen aan de lijstmanager.

Nieuwe e-mailtekst aanmaken

Ga naar menu Content en klik op de knop Nieuwe e-mailtekst. Kies een template voor de e-mailtekst. Wil je geen fancy opgemaakte tekst maar gewoon een simpele opmaak? Kies dan bij veld '2. Kies een template' voor de optie 'Vaste breedte templates'. In het rechtervak kies je dan voor het "Lege e-mail" template (template 8). Klik onderin op Volgende.

Loop de tab-bladen af en vul de gegevens in. Gebruik voor de onderwerpregel een duidelijk herkenbare tekst, bijvoorbeeld: 'Gratis e-book als welkomstgeschenk'. In tab Bijlages klik je op de Bijlage wijzigen knop. Klik in het nieuwe venster op de optie 'Uploaden' bovenin. Selecteer in het nieuwe venster het bestand dat je wilt gebruiken. Let op: zorg dat de bestandsnaam geen spaties of vreemde tekens bevat! Het bestand wordt ge-upload en verschijnt in de lijst met bestaande bestanden. Dubbelklik het bestand aan om het te selecteren en het venster te sluiten. Je kan ook het bestand met de rechtermuisknop aanklikken en kiezen voor de optie 'Selecteren'. Het bestand is nu gekoppeld aan de e-mail en zal als bijlage worden meegestuurd.

Meer informatie over het maken van e-mailteksten vind je overigens hier.

E-mailtekst toevoegen aan de lijstmanager

Ga naar menu Lijstmanagers. Selecteer de betreffende lijstmanager en klik op . Ga naar de tab Follow-up e-mails. Hier klik je op Nieuwe follow-up, selecteert de e-mailtekst die je net hebt gemaakt en zet bij 'Wanneer versturen' het tijdstip op 'Direct'. Klik op Doorvoeren. Als er mensen bestaan die zich al eerder hadden aangemeld voor deze lijstmanager, dan wordt dit nog aangegeven. Bevestig je toevoeging indien nodig.

Klik nu op Bewaren om de lijstmanager als geheel te bewaren. Klaar!
 
Terug