Categorie:   Promoties

https://www.e-act.nl/help/index4?id=13852
Korting als iemand bestelt voor meerdere mensen

Ik wil, wanneer er meerder inschrijvingen zijn, automatisch een korting toestaan. Als iemand 2 personen inschrijft wil ik een korting geven per persoon, bij 3 personen een hogere korting geven per persoon, etc. Kan dat?

Dit kan op twee manieren: via de staffelkorting (zie hier) of via onderstaande manier.

Je kunt dit het beste oplossen met productkenmerken. Je maakt dan een kenmerk aan bij dat product, bv "PersonenKorting". Dit doe je door de productpagina te openen, en naar de tab Kenmerken te gaan.

Maak een nieuw Opties-kenmerk aan. Geef als titel 'Aantal personen voor deze aanmelding' en klik op Bewaren.
Klik nu links op het groene "plusje" om een optie toe te voegen en vul rechts in het veld 'Optie' in: '1 persoon' en klik op Bewaren. Nu voer je de andere opties op: klik nogmaals links op het groene plusje en geef als optie '2 personen', en prijs bijstelling de waarde '-10'. Klik op Bewaren. Dit doe je nog twee keer voor bijvoorbeeld 3 personen en 4 of meer personen. Wil je nog iets aanpassen? Klik dan op het potlood-ikoontje bij de betreffende optie.
Klik uiteindelijk rechtsboven op Bewaren zodat het product met de nieuwe kenmerken wordt bewaard in je administratie.

Let op: in plaats van een kooplink waarmee iemand jouw product gaat bestellen, moet je nu een bestelformulier gebruiken dat je op site zet. In dit formulier geeft de klant aan voor hoeveel mensen hij een bestelling wil doen.
Dit formulier maak je door het product nogmaals te openen en naar het tab-blad Bestel-formulier te gaan. Daar ga je onderin naar het tab-blad Velden, selecteer in het 'Filter...' veld de waarde 'toon productkenmerken'. Nu verschijnt het product-kenmerk-veld dat je eerder aanmaakte. Versleep de rij met je muis naar het formulier aan de rechterkant. Let op: andere velden zoals 'Email' en 'Voornaam' zijn niet nodig in een bestel-formulier omdat de koper zich later op de shoppingcart-pagina's moet registreren! Ga nu naar tab-blad Formulier; hier kun je het formulier eventueel nog aanpassen qua kleuren en breedte. Vergeet ook niet de titel aan te passen ('Bestelformulier product XYZ') en de tekst van de knop te wijzigen van 'Verstuur' naar 'Bestellen'. Deze aanpassingen maak je door met  de muis boven het betreffende onderdeel te hangen en het potlood-ikoontje te klikken dat dan verschijnt. Vervolgens kun je links wijzigingen aanbrengen. Klik na het wijzigen op de knop 'Bijwerken' links onderin.
De HTML-code van het formulier zet je op je website. Gebruik hiervoor de exporteer-functie Code voor je website.

De koper zal in dit geval dus al op jouw website kunnen aangeven dat hij voor meerdere mensen wil bestellen. Die informatie geeft wordt meegenomen als de koper op de Bestellen knop klikt en naar de shoppingcart pagina wordt geleid. Daar is de prijs 'per stuk' al automatisch aangepast aan het aantal mensen. Ook is de gemaakte keuze terug te zien bij de productvermelding.